30 Haziran 2008

CHP'den 2 Temmuz Anma Etkinliğine "alternatif"



Sivas CHP Ne Yapmak İstiyor?


Yıllardır zor şartlar altında düzenlenen ve geçen yıl 10 bin kişinin katıldığı Sivas'taki 2 Temmuz anmaları yaklaşırken kentte şok bir olay yaşandı.


Bu yıl yapılacak etkinliklere CHP'nin "karşıt" etkinlik koyması damgasını vurdu. CHP Sivas İl Başkanlığı, Alevi kuruluşlarının düzenlediği anmalara karşı "alternatif" bir anma etkinliği düzenleyeceğini duyurdu.

">2/3 yıl önce 100 kişilik katılımlarla başlayan Sivas'taki 2 Temmuz anmalarına geçen yıl Alevi derneklerinin çağrısıyla 10 binden fazla insan katılmıştı.


Bu yıl da etkinliklere onbinlerce kişilik katılım beklenirken, etkinliğe sadece 3 gün kala, CHP'nin sürpriz kararı sürece damgasını vurdu.

CHP; Hacı Bektaş Dernekleri, KESK ve Halkevi gibi kuruluşlar tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve yurdun dört bir yanındaki Alevi kuruluşları tarafından desteklenen etkinliklere katılmayacağını; bunun yerine Cem Vakfı ve Atatürkçü Düşünce Derneği ile "alternatif" etkinlik düzenleyeceğini duyurdu.


Böylece son bir kaç yıldır çok zor şartlarda gerçekleştirilen Sivas'taki 2 Temmuz anmaları, tam kitleselleşirken büyük bir darbe almış oldu.Bugün CHP il binasında basına açıklama yapan CHP İl Başkanı Bülent Renda Deniz, 30 CHP'li milletvekilinin katılımıyla şehirde "alternatif" anma törenleri düzenleyeceklerini açıkladı. Son yıllarda kentte Hacı Bektaş Dernekleri, Pir Sultan Abdal Dernekleri, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Federasyonları öncülüğünde anmalar düzenlenmeye başlanmış, geçen yıl da bu anmalara onbinlerce kişi katılmıştı.


Anmaları düzenleyen Alevi derneklerinin liderleri CHP'yi anmalara katılmadığı ve Deniz Baykal'ı da 2 Temmuz'da Sivas'a gelmediği için eleştiriyorlardı. Böylece CHP Sivas'ta 2 Temmuz anmalarına başlamış oldu. Lakin "alternatif" bir etkinlik yaparak.

Bu girişimin Sivas'taki anmalarda bölünme yaratıp, etkinliklere katılımı azaltıp azaltmayacağı ise henüz bilinmiyor?


Alevionline

Hiç yorum yok: