17 Haziran 2013

Berkin ELVAN; 14 Yaşın bir Çocuk


Berkin ELVAN; 14 Yaşın da bir Çocuk 



HaberEvci; Ülkemizde yaşanan bir takım eylemler gibi Gezi Parkı Eylemlerinin sonucu polis müdahalesiyle binlerce insan yaralandı, onlarcası yoğun bakımlarda ölüm kalım mücadelesi veriyor. 
Kimi öldü.. 
Ülkemin insanları bunlar yazık.
Biraz hoşgörü, bir saygı birbirimize..


Bu çocukta yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. 


Berkin Elvan
Peki; kim bu kişiler .. 
Acımadan bir çocuğun kafasına kurşun sıkanlar.. 
Vuranlar da vurulanlar da bizim insanımız değil mi?

Kimileri; Orhan Veli'nin şiirinde olduğu gibi: "Kimi kürsüden nutuk atıyor, Kimimiz öldük " Nereye kadar bu şiddet bu zulum devam edecek?

Herkesin en az üç çocuk yapmasını isteyen Sn; Başbakan, onların yaşamasını nasıl sağlyacak dersiniz. ! 14 yaşında bir çocuğun babası olsanız ve o çocukta Berkin ELVAN gibi olsa ne dersiniz. 
Sabah evinden çıkıp bakkaldan ekmek alıp dönmek için çıkıp, dönemeyen ve yakın mesafeden nışan alınarak atılan bir kurşun ile kafadan yaralanan ve şu anda ölüm kalım mücadelesi veren, hekimlerin; yaşama sansının çok zayıf olduğu bildirilen çocuk doğurulması istenen çocuklardan değilmi?
Yazık değilmi bu canlara? 

Bir tarafta özgürlük ve demokrasi mitingi düzenlenirken ve herkes için demokrasi istenirken; çığ gibi büyüyüp ülkenin neredeyse şehir ve kasabalarını etkilemektedir; İktidarın buna karşılık baskıcı tutumu seçmesi ve polis ve jandarma ile bastırmaya çalışması dikkat çekicidir.

21 gündür sokaklar yetmedi evlerin içi zehirli kimyasal gazları kokuyor.. Astım ve nefes darlığı çeken insanlar bir nefes alabilmenin zorluklarını yaşıyorlar. 
Bir bakan hemde AB den sorumlu bakan; Geziye giren herkes teröristir diyor. 
Tonlarca gaz bombası, boyalı ve ilaç karışımlı su sıkılıyor. Sn; Vali ise, bir soruya, "ya o kadar ki insanlarımız buna alıştı, hatta tomanın önüne gelip, bize de sıkın diyor" dedi. Oysa, su diye sıkılan şey hekimlerin ve vatandaşların açıklamasıyla dokundukları her yeri kabartığının tesbit edildiği bildirildi.

Ve hala kimse bu olanlardan sorumluluk arz edip, istifa etmiyorlar ya.. 
Burası daha  da önemli.
Hiç bir Allahın kulu çıkıpta; ne istiyorlar bir dinleyelim demiyor. Şiddeti dahada tırmandırıyorlar söylemleriyle.. 

İktidar edenler oturduğu yerden konuşuyor, güçlüler gücünü halka deniyor. 
Ne kadar hükmedebiliyorum diye.. 
Yoksa sokağa bakın, değilmi?

HaberEvci-17.06.2013

Güncelleme: 24.07.2013

Hiç yorum yok: