16 Haziran 2013

Ethem SARISÜLÜK; Son Yolculuğuna Uğurlandı.




   Ethem SARISÜLÜK; Son Yolculuğuna Uğurlandı.
     




HaberEvci;  Türkiye'yi 20 gündür sarsan Gezi Parkı Eylemlerinin yaşandığı sürece destek vermek amacıyla Ankara Kızılay'da bir eylemde polis kurşunuyla kafasından vurulduğu iddia edilen Ethem SARISÜLÜK, uzun süredir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesine yenik düştü. Ve dün yaşamını yitirdi.


Gezi eylemlerinin (özgürlük ve demokrasi taleplerinin) dördüncü şehidi olarak bu gün Batıkent CEMEVİ'de yapılan dini törenden sonra toprağa verilmek üzere memleketi olan Çorumun Sungurlu ilçesine akşam üstü yola çıktı.



16.06.2013 pazar sabahı itibarıyla, video kameralarıyla tespit edilen vurulduğu anın yaşandığı YKM önünde bir tören düzenlenmesi beklenirken, Ankara polisinin orada toplanan halka tzyikli boyalı su sıkarak ve gaz bombalarıyla müdahalesi sonucunda anma töreni engellenmiş ve gün boyu da polis müdahalesi sürmüştür.
Kitlenin büyük bir bölümüde Batıkent Cemevi   önüde toplanarak cenazenin kaldırılması için beklemeye başlamıştır. Batıkentin giriş ve çıkları da yine polis tarafından tutulduğundan dışarıdan gelecekler engellenmiştir.
Uzun süren bekleyişin ardından CHP Milletvekilleri ve Avukatların polisle yapılan pazarlıklardan sonra ancak aşılabilmiştir.


CEMEVİ'de yapılan törenin ardından; Binlerce halk kitlesi Batıkente bulunan Dalokay parkında toplanarak bir miting düzenlemişlerdir.
Mitingde; "Katili İstiyoruz", "Hepimiz Ethem'iz","Boyun Eğme" ve  "Atam İzindeyiz" yazılı dövizler ve Üzerinde Atatürk resmi bulunan Türk Bayraklarıyla 'katili biliyoruz, hükümet istifa' diye sloganlar atıldı.
  

Binlerce kişinin  doldurduğu meydan da yapılan konuşmalarda hükümetin uyguladığı politikalar eleştirilmiş olup; bu güne gelinen sonun nedeni olarak Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın tutumu nedeniyle gelindiği ifade edilmiştir.
20 gündür yapılan barışçıl eyleme polis müdahalesi nedeniyle yaşanan gerilimin sonucunda dört kişi hayatını kayıp etmiş binlerce kişinin yaralandığı ve bazılarının durumu ise; kritik olduğu belirtilmiştir..  
Etrafta polisin olmadığı gözlenen mitingin ardından; Sungurlu'ya gidecek olan konvoya otobüslerle yola devam etmek üzere "Ethem ölümsüzdür" sloganlar eşliğinde  yola çıkılmış olup;  herhangi bir olayı yaşanmamış  ve kitle sukunet içinde dağılmıştır. 

Ancak; Ülke genelinde ve özellikle Ankara -Kızılay'da ve İstanbul'un bir den çok ilçesinde eylemler ve polis müdahalesi sürdüğü bildirilmektedir.. Bu görüntüler insanı kaygılandırıyor.

Bir aklıselim insan çıkıp; artık bu sokak işkencesine dur diyebilmeli ki; ülkemiz daha kötü duruma düşmemelidir.. 


Öyleki; Düşmanı dahi olsa, görevi insanları Sağıltmak olan doktorlar beyaz gömlekleriyle kelepçelenmekte ve tutuklanmaktadır. 
Durum gittikçe kötüleşmekte olup; sokak güvensiz hale gelmiştir.  Tonlarca gaz bombası atılmış, heryer ne yediği belli olmayan sıvılar atılmaya devam edilmektedir...

En sabırlı olması gerekli olan iktidarlardır. Ve elinde silah olmayan bir eylemin sonunu herhangi bir olaya mahal vermeden beklemeli ve onlarla konuşmayı becermelidir..

"Gecenin en karanlık olduğu saat, sabah aydınlığa en yakın olunduğu zamandır" sözü insana umut veriyor. İnşallah Aklıselim hakim olur, bu toplumsal ızdırap durur.  

HaberEvci-    16.06.2013 -Pazar   

Hiç yorum yok: