17 Haziran 2013

Oda oldu; Kışkırtılan eli satırlı Guruh sokaklarda



  Oda oldu; Kışkırtılan eli satırlı Guruh sokaklarda
     



HaberEvci- Oda oldu. Sonunda "Eli Satırlı Kişiler"  sokağa çıktı.

Eylemcilere satır fırlattılar Günlerdir süren Gezi Parkı eylemlerinin yaşandığı ülkenin dört bir yanı savaş alanını andırıyor.  Herkes bir yerden konuşup kışkırtıcı diller kullanıyor. Bu konuşmalardan kendilerine sonuç çıkaranlar ve ellerine satırlar alarak sokağa çıkıp terör estirenler sahne de yerini almaya başladılar.. 

Bu görüntü kesinlikle tehlikeli bir görüntüdür. Ciddiyetle ele alınıp; üzerinde düşünülmesi gereken görüntülerdir.

Kim bunlar, uzaydan mı geldiler.? Kimler örgütledi?
Demokrasi ile yönetilen hukuk devletinde olamayacak görüntüler. 
Bunların yaptığı eylem toplumsal barışa darbe niteliğinde saldırgan bir eylemdir ve cezasız kalmamalıdır..

Normal bir insan eline satır ve sopalarla sokağa çıkar mı?

Demokratik taleplerle yürüyen ve kendilerine gaz bombası atan ve üstlerine ilaçlı su sıkan polislere karşı taş atan provakatörleri bile, bizim eylemimizde şiddet yoktur diye engelleyen eylemci gençleri bu eli satırlı grubla bir tutmak mümkün değildir. 

İşin daha da ilginci; O satırlı grupla birlikte birde polis aracı yürüyordu..!

Yani 20-30 kişilik bu grubu ve aynı zamanda oldukça tehlikeli olan bu satırlı sopalı saldırgan gruba polisin gaz bombası ve ilaçlı suyu kullanarak etkisiz hale getirmeyişi dikkate değerdir.. Yan yan niye  yürüyorlardı. 
Yüzlerce mobese kamaralarının sokaktaki kedi köpek oynaşmalarını bile çektiği ve TV'lerde Mobese bunları da yakaladı diye yayımlanırken: Bu saldırgan gruptaki  kişilerin kimlikleri tespit edilemiyor olabilir mi? 

Eğer bu türden kışkırtma ve saldırganlıklar önlem alınmaz ve de görmezlikten gelinip, özendirilirse; bir ülkenin nasıl kaosa sürüklendiğinin canlı görüntüsü olarak hafızalarda yerini alacaktır.


Ancak; dahada önemlisi, 1980 li yılarda baş vurulmuş bu yöntemin yeniden gelmesi ürkütücüdür. Artık bazı yerlerde linç girişimlerinin yaşanması an meselesi gibi görülüyor. 
Toplumsal gerilimlerin sonu oldukça acı doludur. 
Maraş Katliamı , Çorum Katliamı, Sivas katliamı gibi olayların yaşanmaması için tüm yetkili ve sorumlular göreve davet edilmektedir.

Bu saldırgan grubun tek tek tespit edilmesi ve gerekli cezaların mutlaka verilmesi gerekir. 
Bu o kadar zor değil. 
Eğer birileri tarafından korunup kollanmıyorlarsa. 

Yani bir zaman kırmızı pasaportlar verilerek gezdirilen, Maraş katliamı, Ankara-bahçelievler katliam sorumlularının vatan sizinle grur duyuyor dedikleri kişiler gibi değillerse! 

Onlar kimdi, tespit edildiler mi? Yakalandılar mı? 
Bu konu toplumsal barış açısından gerçekten önemlidir.

Sözcü Gazetesinde yayımlanan ve aklı başında dürüstlükten ödün vermeyen Halk TV. TVeM gibi. Ulusal Tv. ve Cem TV gibi kanallarda da yayınlanmış ELİ SATIRLI KİŞİLERİN SALDIRGANLIK  anını gösteren VİDEO'yu izleyin lütfen. 

****

Sözcü Gazetesinin haberine göre; 

Eylemcilere satır fırlattılar; Kasımpaşaspor formalı 20-30 kişilik bir grup Şişhane’de eylemcilere böyle saldırdı.




HaberEvci-    17.06.201

Hiç yorum yok: