17 Haziran 2013

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜNÜN ADI; YAVUZ SULTAN S. KİM



  ÜÇÜNCÜ KÖPRÜNÜN ADI; YAVUZ SULTAN S. KİM?
     



Bu köprü Savaş köprüsü değil Barış köprüsü olsun. 3. köprünün ismi sevgi ve barışı hatırlatan Yunus Emre olmalı.HaberEvci- Günlerdir toplum içerisinde hoşnutsuzluk yaratan bir konu; İstanbul boğazı üstüne yapılmak istenen ve toplumsal bir gerilime neden olan 3. köprünün adı.. ?

Şimdi, durup dururken Yavuz Sultan Selim adı nereden çıktı. Evet! Tarihe, Bir darbe ile babasını devirip yerine kendi padişahlığını ilan eden, kardeşlerini boğdurarak ve zehirleyerek öldüren ve daha da önemlisi 45.000 Alevi Türkmeni katleden bir katilin adının (işlevi birleştirmek olan) köprü adı yapmak neyin ürünüdür acaba? 
Ne amaçlanmıştır? 

Yavuz zihniyeti devam etmekte olduğu aşikardır.

Belki; insanlar öldürülerek toplu katliamlar yapılmıyor ama, uygulanan politikalara baktığımızda kamu hizmetlerinin verilmesinde bunlar görülmektedir.
Alevi kimliğinde insanların çoğunlukta yaşadığı mahallelerin adları yavuz Selim Mahallesi, Mahallede bulunan Polis Karakolunun adı yine; Yavuz Selim'dir. 

Demokrasi ile yönetilen ülkelerde İktidarlar, Yönettiği toplumu huzur ve sukunet içinde, demokratik hukuk kurallarıyla çatıştırmaktan kaçınarak barış içinde, ayrıştırıcı dilden uzak durarak yönetmesi gerekir.. 

Sizce bunlar tesadüfen olan şeyler mi ?
Mahalleler de belediye hizmetleri keza öyle.. Sokaklar da temizlik görevlisi göremezsiniz. Eğer arada bir yağmur da yağmaz olsa ortalığı Bo.. götürür. Bulaşıcı hastalıklar yayılır halde.. 
Örnek; Tuzluçayır, Natoyolu bölgesi gibi..
Buralara bir talep olmadığı halde imar planında var diye, üç dört katlı camiler dikeceksiniz, ama alt yapı hizmetleri ve kamu hizmetlerinde aynı duyarlılığı göstermeyeceksiniz. 

Allah aşkına bir vicdanlı kimse yok mu?  Bunları görecek..

Ne amaçlanıyor acaba?

Yani Yavuz Selim zihniyeti devam ediyor demek ki..!

Evet;

Bu köprü Savaş köprüsü değil "BARIŞ KÖPRÜSÜ"olsun. Barışı en güzel "Yunus EMRE" HATIRLATIYOR VE BİRLEŞTİRİCİDİR. 

YAVUZ  İSE; AYRIŞTIRICIDIR.


*********

Habercem.com diyor ki:
Gelin şimdi bu isim üzerinde biraz düşünelim. Batıya doğru gelişen ve güçlenen Osmanlı Devleti tarihinde darbe ile babasını tahttan indiren, kardeşlerini öldürten ilk padişah YAVUZ SULTAN SELİM’dir.
Osmanlı’nın gücünü Doğu’ya çevirerek, o gücün kaynağı olan Türkmen halkı ve aşiretleri ile Osmanlı devleti arasında bir daha kapatılamayacak bir uçurum yaratmıştır. Osmanlı devletinin o güne kadar biriktirdiği tüm gücü kullanarak, devleti doğuya doğru genişletmiş ama kendisinden önce gittiği yere huzur ve mutluluk getiren Osmanlı geleneğini de altüst etmiştir. Osmanlının gittiği yere hak, huzur ve adalet götürme geleneğini kan, zulüm ve ızdırap götürmeye çevirmiştir. Daha da fenası bu huzursuzluğu kalıcı hale getirecek adımlar da atmıştır. Osmanlı devletine YAVUZ SULTAN SELİM’den sonra Anadolu halkı dirlik ve düzenlik yüzü görmemiş, oğlu Sultan Süleyman zamanında ortaya çıkan CELALİ İSYANLARI, SUHTE kalkışmaları Cumhuriyet devrine kadar Osmanlı’yı kemirmiş, yiyip bitirmiştir. KUYUCU MURAT PAŞALAR, EBUSSUD EFENDİLER, İDRİS-İ BİTLİSİ’ler bu dönemlerin ürünleridir.
Kısaca o zamana kadar, Osmanlı Devleti’nin gerçek bir imparatorluk olma yolunda biriktirdiği tüm gücü, bir anda harcayıveren YAVUZ SULTAN SELİM ‘den sonra da OSMANLI DEVLETİ bir daha iflah olmamıştır. Osmanlı devletinin kurucu ve itici gücü olan adalet, çoğulculuk ve barış YAVUZ ile bir daha onarılamayacak biçimde yaralanmış ve bir daha da Osmanlı devleti'nde bütünlük sağlanamamıştır.
Doğrusu 3. Boğaz Köprüsü’ne YAVUZ SULTAN SELİM adı takılınca, “Osmanlı Devleti’nin başına gelenler acaba Türkiye Cumhuriyeti’nin de mi başına gelecek?” Sorusunu sormaktan da kendimizi alamıyoruz.
Bunun aksine tarihimizin en önemli ve birleştirici şahıslarından biri olan YUNUS EMRE ismi bu günlerde oluşturulmaya çalışılan birlik, beraberlik ve "köprü olun" mesajına daha uygun ve tamamlayıcı olacaktır. 
Bu sebeple yapılacak 3. köprünün isminin YUNUS EMRE olarak değiştirilmesini talep ediyoruz.
Habercem.com
*****

Sizde katılın bu kampanyaya lütfen..


HaberEvci-    17.06.2013

1 yorum:

Sultan dedi ki...

Kimimiş Yavuz Selim: Babasını tahttan indiren, kardeşlerini öldürten ilk padişah YAVUZ SULTAN SELİM’dir. Tarih ve Osmanlı arşivleri böyle yazıyor. Peki hala onun adının yaşaması için neden diretiliyor dersiniz.?