18 Haziran 2013

Eylemin böylesi görülmedi; Duran Adam


Eylemin böylesi görülmedi; Duran Adam 



HaberEvci; Türkiye de 21 gündür devam eden Gezi Parkı eylemleri de olmadık acılar ve ölümler yaşandı. Duran adam ; yaşanan ölümler karşı bir çığlık olarak duruyor. Bu sessiz çığlıklar bir anda ülkenin bir çok şehrine yayıldı.

Hatta ABD de bir Türk genci de aynı eyleme başladığı haberlerde görülüyor.   

"Duran adam" yoğun destek gördü, meydanda "duran adam" artıyor. Sosyal medyada #duranadam etiketi, an itibariyle Twitter'da Dünya Gündemi listesinde yerini aldı.


duran1.jpg
Durun adamlar çoğalıyor.
Polisin gereğinden fazla aşırı güç kullanarak, sokakta insanlara yaşatığı zulüm tüm dünyanın gündemini oluşturdu. ABD bile olaylardan kaygı duyduğunu ve olayların seyrinden kaygı duyduğunu duyurdu. Bireysel hak ve özgürlüklerin kullanılmasına bu denli şiddetle karşı konulması demokratik hukuk devletlerinde olmaması gereken görüntülerdir. Günlerdir tüm yurtta yaşanan olayları insanlar TV ve internetten  canlı ve açık olarak izliyorlar.. 
Hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar, insanların artık vicdanları sızlıyordur bu görüntülere. 
Artık sadece göstericiler değil insanların evlerine kadar girdi gaz bombaları.. 
Evlerinde nefes alamaz hale geldi..

İşte duran adam tamda bu noktaya dikkati çekiyor.. Medya duymadı görmedi diyor.
Ölümleri görmedi, Yaşanmaz hale gelen sokakları görmedi günlerce, sağır oldu diyor. Holding Medyası devletten aldığı İhaleleri kayıp etmeyim diye yaşananları gizlemek için her gün akşam eğlence proğramları ve dizi filim yayınladı.. Veya Penguen dansı yayımladı..
Yayımlamayıp; Anbe an yaşanan sokak işkencesini gösteren TV.ler ise Ceza yağdırıldı. İşte size demokrasi isteyen istediğini böyle yapar.. 
Oysa; asıl görevleri halka gerçekleri göstermek olan Haber kanalları görevini yapmadığı için cezalandırılması gerekirken, görevini yapanlar cezalandırıldı.
Bu da bir ilktir herhalde.. 
Evet "Duran Adam" eylemi tek başına ve en çok ses getiren ve yaşanan ölümler dikkati çeken bir tepki  eylem olduğu için alkışı hak ediyor..

  


Pasif eylem türlerinden seçilmiş aklılıca bir tepki türüdür.
Yayılacağı çok açık.. 
Yapılan tüm eylemler bir çözüm getirmedi.. 
Umuyoruz ki bu eylem "Duran Adam" anlatır olanları...
Yaşanan haksızlıkları...


HaberEvci-18.06.2013

Hiç yorum yok: