28 Mayıs 2008

AKP.19 Mayıstan Rahatsız Oldu

19 Mayıs Kutlamaları AKP'yi Rahatsız Etti

19 Mayıs Kutlamaları AKP'yi Rahatsız Etti19 Mayıs kutlamaları sırasında üniversite öğrencilerinin giydiği kıyafetler AKP'lileri rahatsız etti. MANİSA'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) kız öğrencilerinin yaptığı step gösterisi ortalığı karıştırdı. Basından aktarıyoruz:





Manisa Belediye Başkanı AKP'li Bülent Kar, gösterilerin ardından Ankara'da Manisa AKP Milletvekilleri Bülent Arınç ve Hüseyin Tanrıverdi ile görüştüğünü belirterek, "Öğrencilerin kıyafetlerinin Ankara'da huzursuzluk yarattığını gördük. Step gösterisinde böyle kıyafetlerin uygun olmadığı söylendi" dedi. CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü ise "Bunda yadırganacak bir şey yok. Kıyafetler son derece moderndi" karşılığını verdi.

Manisa'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde, CBÜ Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) kız öğrencilerinin step gösterisinde giydikleri kıyafetler, AKP'nin tepkisini çekti.
Belediye Başkanı Bülent Kar, Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nda yaklaşık 10 bin kişinin izlediği gösterilerde 40 dakika boyunca step ve aerobik yapan BESYO öğrencilerinin kıyafetlerinin Ankara'da huzursuzluk yarattığını söyledi.

Haftalık değerlendirme toplantısında konuyu ele alan Başkan Kar, gösterilerin ardından Türk Dünyası Belediyeler Birliği Toplantısı için Ankara'ya gittiğini ve Manisa AKP milletvekilleri Bülent Arınç ve Hüseyin Tanrıverdi ile görüştüğünü aktardı.

Kar, "CBÜ'lü öğrencilerin kıyafetlerinin Ankara'da huzursuzluk yarattığını gördük. Ulusal gazetelerde çıkan fotoğraflarda görülen kıyafetler Ankara'da gerçekten huzursuzluk yaratmış. Step gösterisinde böyle kıyafetlerin uygun olmadığı söylendi. Biz bu konuda programı yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile görüştük. Önümüzdeki yılki kutlamalarda bu tatsızlığın yaşanmayacağını sanıyoruz. Öğrencilerin kıyafetleri ile bu kadar ön plana çıkmamız ve gündeme bu şekilde gelmemiz hoş olmadı" diye konuştu.

AKP'li Başkan'ın açıklaması CBÜ'de yankı buldu. CBÜ Rektörü Prof. Dr Semra Öncü, Kar'ın açıklamasının son derece yersiz olduğunu belirterek,

"Kıyafetler ve sergilenen dans gösterileri gayet moderndir. Bunun yadırganacak herhangi bir şeyi yok. Bunu ilk kez yapmıyoruz. Her yıl 19 Mayıs'ta buna benzer gösterilerde erkek ve kız öğrencilerimiz görev alıyor. Öğrencilerimiz yaptıkları gösterilerle, bayrama katılan Manisalılar tarafından ayakta alkışlanıyor. Bu yılki törenlerde de en çok alkışı bizim öğrencilerimiz aldı" yanıtını verdi.

Hiç yorum yok: