2 Haziran 2008

İzzettin Doğan (Cem Vakfı Başkanı)

Doğan'ın Avusturya Ziyareti Tartışmalı Başladı

Doğan'ın Avusturya Ziyareti Tartışmalı BaşladıAdı sık sık tartışmalara konu olan İzzettin Doğan'ın Avusturya'ya yaptığı ziyaret de tartışmalı başladı. Doğan, havaalanında bazı dernek temsilcileri tarafından karşılanırken, diğer yandan bazı sol dernekler İzzettin Doğan'ın Avusturya'ya gelmesini protesto ettiler.





Seçimlerden önce Alevilerin oy verebileceği partiler arasında MHP'yi sayan İzzettin Doğan'ın bir panele katılmak için gittiği Avusturya'da tartışmalar başladı. Viyana Alevi Kültür Birliği tarafından AABF İnanç Kurulu Başkanı Cafer Kaplan ile bir panele katılmak için Viyana'ya davet edilen Doğan havaalanında çiçeklerle karşılandı. Aralarında bir çocuğun da bulunduğu bir grup İzzettin Doğan'a sıcak bir karşılama düzenlediler.

Öte yandan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nda İzzettin Doğan ismiyle beraber panele katılan Cafer Kaplan'a tepki olduğu iddiaları ortaya atıldı. Birkaç gün önce de Cem Vakfı'nın Almanya'daki federasyonu AABF'yi kınama açıklaması yayınladığı için, bu kurumun başkanı ile AABF temsilcilsinin beraber hareket etmesi AABF içinde tartışmalara neden oldu.

Konuyla ilgili ilginç bir gelişme de bugün yaşandı. Aralarında Anadolu Federasyonu, Türkiyeli İşçi Gençlik Birliği ve Atılım gazetesi gibi Avusturya'da bulunan bazı sol görüşlü Türk kuruluşları İzzettin Doğan hakkında çok sert bir bildiri yayınlayarak Doğan'ın Avusturya'ya gelişine tepki gösterdiler. Doğan'ın "çağımızın Hızır Paşası" olarak nitelendiği açıklamada; "İlk siyasi girişimi 12 Eylül faşist darbesinden sonra, generallerin kurduğu faşist MDP'nin kurucu üyesi ve milletvekiliği adaylığıdır. Emrinde çalıştığı MDP genel başkanı Turgut Sunalp Amerika'da kontrgerilla ve işkence eğitimi almış faşist generallerden biridir. 90'lı yıllarda, Alevilerin örgütlenme ivmesi yükseldiğinde, bu kez Alevileri sağ partilere yönlendirme misyonunu oynamaya başladı. 97 şeçimlerinde 3 trilyon para karşılığı Alevi oylarını DYP'ye yönlendirmek için pazarlık yaptı. Bu pazarlığı, televizyon ve gazeteler önünde açıkça yapmaktan çekinmedi. DYP'nin o dönemki İçişleri Bakanı ise yüzlerce infazı, katliamı, işkenceyi, kayıpları örgütleyen Mehmet Ağar'dı." sözlerine yer verildi.

İzzettin Doğan'ın bir yandan çiçekler, diğer yandan protestolarla karşılandığı Avusturya gezisi ilginç geçeceğe benziyor.

Alevionline


Hiç yorum yok: