13 Ağustos 2008

İşçilerin Kum Torbası Kadar Değeri Yok

İşçilerin Kum Torbası Kadar Değeri Yok

Gisan Tersanesi'nde 11 Ağustos günü, yeni yapılan 12.25 grostonluk 'Panama' bandıralı TURQUISE-T adlı bir tankerin kurtarma filikası test edilirken kum torbası yerine işçiler kobay olarak kullanılmış ve 3 işçi yaşamını yitirmişti.
Tersanelerde peşi sıra yaşanan ölümlere tekrar dikkat çeken söz konusu olayla ilgili olarak Liman Tersane Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası (LİMTER-İŞ) Genel Sekreteri Kamber Saygılı'nın görüşlerini aldık.
'Hükümet ve Çalışma Bakanlığı da sorumlu'
Dünkü ölüm vakalarının tersanelerin gerçek yüzünü bir kez daha teşhir ettiğini belirten Saygılı, işçilerin kobay olarak kullanıldığını ve insan yaşamının hiçe sayıldığını ifade etti. Bundan önceki birçok ölümün de benzer şekilde olduğunu kaydeden Saygılı, daha önce de bir Davlumbot'ta gaz ölçümü yapılmaması sebebiyle patlama meydana geldiğini ve işçilerin yanarak öldüğünü ifade etti. 16 yıldır bu konuda yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyerek açıklamalarına devam eden Saygılı, hükümetin ve Çalışma Bakanlığı'nın da kusurlu olduğuna dikkat çekti.
'İşçilerin kum torbası kadar değeri yok'
Tersanelerde kuralsızlığın, yasa dışı yönetimin tersane sahipleri ve taşeron yönetimleri eliyle sürdürüldüğünü belirten Saygılı, dünkü olayda söz konusu filikanın içinde normalde kum torbalarının olması gerektiğini ama bunun yerine kobay olarak işçilerin kullanıldığını söyleyerek, işçilerin tersane sahiplerinin gözünde kum torbası kadar değeri olmadığını ifade etti.
Konuyla ilgili olarak yarın saat 07.30'da GİSAN önünde basın açıklaması yapacaklarını belirten Saygılı, ardından Tuzla Adliyesi'ne giderek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
*
*
Ali Ersin Kelleci / Korsanhaber
Alevionline

Hiç yorum yok: