24 Ağustos 2008

KESK: Sami Evren; AKP'ye Boyun Eğmeyeceğiz

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, Eğitim Sen Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, “Dünyanın hiçbir yerinde sendika üyesi işvereninden aidat talep etmezken Türkiye’de aidatlara zam isteniyor. Böyle bir pazarlık sendikaların kasalarını şişirme pazarlığıdır. Devlet kesesinden sendikacılık yapılırsa, hükümet sendika iradesine el koyar. İlgili sendikalar bu tutumundan vazgeçmelidir çünkü yaptıkları sarı sendikacılıktan da kötüdür” diye konuştu.



Toplugörüşmelerden hiçbir şey çıkmayacağını vurgulayan Evren şunları kaydetti:

“Son sözü yine Hükümet söyleyecek. Bu oyun içinde yer alan sendikaların tavrını tasvip etmiyoruz. Bizim eylemlerimiz aynı şekilde devam edecek. Toplugörüşmelerin 3. oturumunun yapılacağı 25 ağustos tarihinde ve son oturumun yapılacağı gün sokaklarda olacağız.

Tüm illerde düzenleyeceğimiz oturma eylemleriyle 15 gün boyunca kamu emekçilerinin sorunlarını çözmek yerine masada oturmayı tercih edenleri protesto edecek Ankara’da da Başbakanlığa yürüyeceğiz.

Bu arada 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yapılacak kitlesel etkinliklere de katılacağız”


KESK Genel Başkanı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin verdiği birçok kararda kamu emekçilerinin toplusözleşme ve grev haklarının olduğunun açıkça vurgulandığını bildirdi, şunları söyledi:

“Tüm Bel Sen’in Gaziantep Belediyesiyle imzaladığı toplu sözleşmeyle ilgili AİHM’in 2006 yılında verdiği karar, Yapı Yol Sen’e bağlı üyelerin başvurusu üzerine yine AİHM’in aldığı karar ve en son olarak da Eğitim Sen’e üye 11 kadın öğretmenin örgütlenme ve gösteri hakkıyla ilgili olarak AİHM’e yaptıkları başvuru sonucu verilen karar, kamu emekçilerinin toplu sözleşme ve grev haklarıyla ilgili tartışmaları bitirmiştir.

Toplusözleşme masasına oturulmasının önündeki engel hukuki değil siyasidir.

AKP neo-liberal ekonomi programını eksiksiz uygulayabilmek ve IMF’ye verdiği sözleri yerine getirebilmek için kamu emekçileriyle toplusözleşme masasına oturmaktan kaçınmaktadır. "AKP’nin dayatmasına boyun eğmeyeceğiz. Toplusözleşme ve grev hakkımız vardır.”

Toplantı gazetemiz yazarlarından Aziz Çelik"in 23 Mart 2006 tarihli köşesinde yayımlanan "Sarı Sendikacılığa Davetiye" başlıklı yazısının fotokopisinin basın mensuplarına dağıtılmasıyla sona erdi.


ÖZLEM ZORCAN ANKARA

Birgün

Hiç yorum yok: