1 Ekim 2008

Aleviler Ankara'yı Sallayacak

Aleviler Ankara'yı Sallayacak

Aleviler Ankara'yı SallayacakAleviler, yıllardır mücadelesini verdiği cemevlerinin yasal güvenceye kavuşması, zorunlu din derslerinin kaldırılması, diyanet işleri başkanlığının lağvedilmesi, Madımak Oteli'nin müze olması talepleri ile AKP gericiliğine karşı Türkiye'nin dört tarafından Ankara'ya yürüyecek.
Aleviler Ankara'ya Yürüyecek

Zorunlu din dersi uygulamasına karşı oturma eylemleri yapan Aleviler, yıllardır mücadelesini verdikleri cemevlerinin yasal güvenceye kavuşması, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın lağvedilmesi, Madımak Oteli'nin müze olması talepleri ile AKP gericiliğine karşı Türkiye'nin dört tarafından Ankara'ya yürüyecek. Yürüyüşün Ankara'da bir büyük mitinge dönüştürülmesi amaçlanıyor.

Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz hafta sonu yapılan ABF Danışma Kurulu'nda yürüyüşün 7-8 Kasım tarihlerinde yapılması ve 9 Kasım'da Ankara'da bir büyük mitinge dönüştürülmesi karara bağlandı.

Yürüyüş Türkiye'nin değişik bölgelerinden temsili düzeyde Ankara'ya yürünmesi şeklinde planlanıyor. Buna göre İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Malatya ve Samsunda yürüyüş kolları oluşturulacak ve bu bölgelerden aynı anda 9 Kasım'da Ankara'da yapılacak miting için hareket edilecek. Yürüyüş kolları geçtikleri kent merkezlerinde Alevi talepleri için basın açıklaması ve yürüyüşler yapacaklar.

Bu amaçla önümüzdeki günlerde geniş bir kampanya yapılması, kampanya kapsamında siyasi partilerden başlayarak bir dizi ziyaret, görüşme ve etkinliklerin yapılması amaçlanıyor.



Hedefte AKP Gericiliği Var

Zorunlu din dersi uygulamasının kaldırılması için İstanbul Taksim'de oturma eylemi yapan Alevilerin taleplerine olumlu bir cevap alıncaya kadar durmaya niyeti yok. Talepleri konusunda bu güne kadar hiçbir gelişme görmeyen Alevi örgütleri Alevi Bektaşi Federasyonu öncülüğünde Kasım ayı içerisinde Alevilerin Türkiye'de örgütlü olduğu tüm noktalardan aynı anda Ankara'ya yürüyüş başlatmayı planladıklarını ifade ediyorlardı.

Alevi örgütleri yapacakları eylemlerde AKP'nin gerici uygulamalarını hedef tahtasına oturtacaklar.
Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde dernek sitesinde bir yazı kaleme alın Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş "Aleviler ülkenin her yerinde demokratik kitle örgütlerini, yöre derneklerini, sendikaları, odaları, sol siyasi partileri zorunlu din dersleri işkencesine karşı sokağa çıkarmak için inisiyatif kullanmalı ve başta Alevilerin inanç özgürlüğü alanında uygulanan asimilasyona, yaşanan haksızlıklara karşı AKP gericiliğine karşı önümüzdeki dönemde daha da hareketlenecek demokrasiden ve özgürlüklerden yana bir dizi eyleme hazırlıklı olmalılar" demişti.

Yürüyüşün örgüt yöneticileri ile temsili düzeyde başlaması ve Ankara'da binlerce Alevinin katılacağı kitlesel mitinge dönüştürerek Aleviler Demokratik taleplerine demokrasi ekseninde ses getirmesi hedefleniyor. Alevi derneklerinin Ankara'ya yönelik yürüyüşe destek vereceğini de belirtiyor.

Diğer yandan da Aleviler Aralık ayında Maraş katliamının 30.yılında da bir büyük miting yapacaklar.

Alevionline Ankara

Hiç yorum yok: