14 Kasım 2008

Stent Parasını Devlet Ödesin

Stent parasını devlet ödesin

14/11/2008
Danıştay, İdari Dava Daireleri Kurulu’ndan ilaçlı stent takmak zorunda kalan hastalara müjdeli haber çıktıDanıştay, İdari Dava Daireleri Kurulu’ndan ilaçlı stent takmak zorunda kalan hastalara müjdeli haber çıktı. Kurul, kalp hastaları için hayati önem taşıyan ve yaklaşık 5-7 bin dolara mal olan ilaçlı stentlerin devlet tarafından ödenmesi gerektiğine karar verdi.Ankara’da, Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği’nde yer alan “Vücut Organ Protez ve Ortezler Listesi’nde birim fiyatları tespit edilen protez ve ortezlerin bedelleri, sağlık kurulu raporuyla öngörülmeleri kaydıyla, bu fiyatları aşmayacak şekilde ödenir” ibaresi ile EK-5/C sayılı Liste’nin 177. sırasının iptali ile stent bedelinin yasal faiziyle birlikte ödenmesine hükmedilmesi istemiyle dava açtıldı.
Danıştay İkinci Dairesi’nin tebliğin yürütmesinin durdurulmasına karar vermesi üzerine Maliye Bakanlığı, karara itiraz etti.
Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu’na gelen dosya için Genel Kurul, itirazın reddine karar verdi. Kurul gerekçeli kararında, “Sağlık hizmetinin ertelenemezliğinin yanı sıra yaşam hakkı da dikkate alındığında, idarenin, belirtilen inceleme ve düzenlemeyi gecikmeksizin yapacağı kuşkusuzdur” dedi.
(Ankara/ANKA)
Evrensel

Hiç yorum yok: