6 Şubat 2009

EKONOMİK KONSEYE SENDİKALAR TEPKİLİ

EKONOMİK KONSEYE SENDİKALAR TEPKİLİ
06 ŞUBAT 2009

Ekonomik ve Sosyal Konsey (ESK) toplantısı, Başbakan Erdoğan"ın başkanlığında Başbakanlık yeni Bina"da yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, dünyada ekonomik finansal krizin yaşandığını anımsatarak, ESK temsilcileri ile mevcut durumu ele alarak, tedbirleri gözden geçirip eğer varsa alınması gereken tedbirleri değerlendireceklerini söyledi.

TÜRK-İŞ: KRİZ HALKA DAHA YÜKLENEMEZ

Türk-İş Ekonomik ve Sosyal Konseye talep ve önerilerini bir rapor halinde sundu. Dünyada başlayan ve Türkiye"ye yansıyan ekonomik krizin, faturayı yoksul halka daha da yükleyerek aşılabilecek bir kriz olmadığı vurgulanan raporda, ""Dönem işsizleştirme değil, istihdamı genişletme dönemidir. Kriz sosyal devletin tahribi sonucu ortaya çıkmıştır, çözüm de sosyal devletin yeniden ve daha güçlü olarak uygulanmasındadır"" denildi. Kriz ortamında, istihdamın korunması ve geliştirilmesinin temel yaklaşım olması gerektiği belirtilen raporda, kriz gerekçesiyle işten çıkarmaların önlenmesi istendi.

KESK: HÜKÜMET BİZİ ALET ETMEK İSTİYOR

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, Hükümetin, ""Emekçilerin toplumsal taleplerinin yükselmeye, meydanların ısınmaya başladığı, yerel seçimlerin yaklaştığı günlerde Ekonomik Sosyal Konseyi toplayarak, krizin bedelini emekçilere ödetme projesine emekçileri dayanak göstermek, yanlış politikalarının sorumluluğuna kendilerini ortak etmek istediğini"" öne sürdü. Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, Hükümetin kriz, yoksulluk ve artan işsizlikle ilgili uyarılara duyarsız kaldığını öne sürerek, birden bire kriz ve işsizlik gündemiyle Ekonomik Sosyal Konsey"in (ESK) toplanmak istenmesinin düşündürücü olduğunu ifade etti.

HAK-İŞ: VAY ÜLKENİN HALİNE

Hak-İş Başkanı Salim Uslu, Türkiye gibi bir ülkede sosyal yapıya ilişkin bir konseptin oluşturulması ve tüm sorunların bütüncül bir anlayış içerisinde çözülmesi gerektiğini söyledi. Uslu, yaptığı açıklamada, Toplantının kendilerine önceki gün saat 14.00"de telefonla bildirildiğini, akşam saatlerinde de yazısının konfederasyona geldiğini belirtti. Uslu, böyle toplantıların tarihlerinin daha önceden belirlenip taraflara gündeminin bildirilmesi gerektiğini ifade etti. Uslu, toplantının gündeminin ne olduğunu bilmediklerini ifade ederek, ""Bu, modern yönetim anlayışına uygun değil, şık olmadı. Bir köylü yaklaşımıyla çözülmeye çalışılıyor. Krizle ilgili önlemler de bu şekilde alınıyorsa "vay ülkenin haline" diye düşünüyorum"" dedi.


Birgün Gazetesi

Hiç yorum yok: