25 Şubat 2009

HALKÇI BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ

HALKÇI BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ

EvcioğluHaber-29 Mart yerel seçimleri için CHP 45, MHP 34, AKP 18 kadın aday gösterdi. Bu rakamlar, yerel siyasette yüzde 1 olan kadın temsil oranında, bu seçimlerde de önemli bir artış olmayacağını gösteriyor.
12:31 25 Şubat 2009

EMEP Tokat Belediye Başkan Adayı Bahar Aykır, durumu şöyle yorumladı:
"Burjuvazinin sözcüsü olan partiler, özellikle merkezden atamalarla erkek adaylara daha çok şans tanıyan bir anlayış içindeler. Siyasetin erkek işi olduğu yönünde bir kanı yaygın ve bu bütün topluma dayatılıyor.

Böylesi koşullarda kadınlardan da aday olmak için çok fazla talep yok diye düşünüyorum. Sistemin kadınlara biçtiği roller içinde siyaset yer almıyor."

‘SOSYALİST BİR DÜZEN HEDEFİMİZ’
Aykır'a göre, bu rakamları değiştirmenin tek bir yolu var, o da kota uygulamasını hayata geçirmek. "Özellikle taşrada kadınların siyaset yapmaları daha da zor. Yine de bu erkek egemen siyaset arenasında kadın aday olmak beni korkutmuyor, çünkü yalnız değilim" diyen Tokat Belediye Başkan Adayı Bahar Aykır, şunları ifade etti:
"Sosyalist bir dünya özlemi ile yola çıktık. Halkçı belediyecilik şiarı ile hareket ediyoruz. Tüm işçi ve emekçilerin; kadın, erkek birlikte mücadeleleri ile daha yaşanılır bir Tokat, daha özgür ve bağımsız bir Türkiye'yi hedefliyoruz. Bir kadın olarak benim gibi düşünenlerin çoğalacağına inanıyorum. Çünkü kadın, eli değdiği her yeri güzelleştirir. Belediyeciliğe, kadın duygusallığı, şefkati ve sezileri hâkim olursa daha uyumlu bir idare ve daha yapıcı bir yöneticilik anlayışından söz etmek mümkün olur."
Tokat'ın en öncelikli sorununun işsizlik ve yoksulluk olduğunu belirten Aykır'a göre, büyükşehirlere göçü durdurmak için sanayileşmenin hızlandırılması yönünde adımlar atılması gerekiyor. "Tokat tarım bölgesi, tarımı güçlendirecek yatırımlar yapılmalı" diyen Aykır, sorunların çözümüne yönelik projelerinden bazılarını ise şöyle anlattı:

İKTİSADİ KURULUŞLAR
"Bölgemize Gaziosmanpaşa Üniversitesi, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve sendikalarla birlikte reel yatırım planı hazırlayıp, üretimde ihtiyacımız olan tesislerin yapımına derhal başlayacağız. Belediye bünyesinde, sebze meyve hali, su fabrikası, yaş sebze işleme tesisi; kağıt, gübre fabrikaları, et kesim ve işleme tesisi gibi iktisadi kuruluşlar oluşturacağız. Belediyeye ait özelleştirilmiş bütün hizmet noktalarını tekrar kamulaştıracağız."
Bahar Aykır, şehirde yaşanan trafik sorununa ilişkin ise Tokat-Turhal arasında mal ve yolcu taşıyacak olan tren yolu projesini kısa sürede hayata geçireceklerini söyledi.

HER AY DEĞİL, HER GÜN ETKİNLİK
Sürekli yapılacak olan sağlık taramalarının, spor kompleklerinin ve yaşlı bakım evlerinin tamamen ücretsiz olacağını kaydeden Tokat Belediye Başkan adayı Bahar Aykır, diğer sosyal projelerini ise şöyle anlattı:
»Kentin gerçek sahipleri olan halkımızın temsilcileri ile kentimizi kültür-sanat ve doğa kenti haline getireceğiz.
»Mevcut kent konseylerini halk meclislerine devredip, kültürel, sanatsal etkinliklerin, konserlerin, moda etkinliklerinin tamamını halk meclisleri ile birlikte planlayıp yapacağız.
»Çevremizin ağaçlandırıp, oyun parkları ve piknik alanlarını hayata geçireceğiz.
»Tiyatro, bale, resim, müzik, folklor atölyeleri oluşturup halkımızın ve gençlerin hizmetine ücretsiz sunacağız.
»Belediyemiz her ay değil, her gün etkinlik düzenleyecek.

Birgün Gazetesi

EvcioğluHaber

Hiç yorum yok: