4 Şubat 2009

KADINLAR SOĞAN KOKUYOR!

ERKEKLER PEYNİR,
KADINLAR SOĞAN KOKUYOR!
31 OCAK 2009

Yeni araştırmalar kadın ve erkeğin nasıl koktuğuyla ilgili ilginç bir sonuç ortaya koydu.

Yapılan testlerin ardından, erkeklerin peynir gibi koktuğu saptanırken, kadınların ter kokusununsa soğanınkiyle benzerlik gösterdiği belirtildi.

Cenova’da parfüm ve yemek endüstrisi üzerine araştırma yapan Firmenich adlı bir şirketteki uzmanların çalışmasına göre kadın ve erkeklerin nasıl tür kokular salgıladığı ortaya çıktı.

24 erkek ve 25 kadın üzerinde yapılan araştırmada, saunada veya bisikletin üzerinde yaklaşık 15 dakika geçiren kadın ve erkeklerin koltuk altından alınan ter örnekleri, erkeklerin peynire benzer, kadınlarınsa soğanınkine benzer bir koku salgıladığını gösterdi.

Araştırmayı yapan ekip, ter örneklerinde yapılan analizlerde, kadınların ter örneklerinde sülfür içeren bileşenlere rastlarken, bu maddenin, kokunun oluşumunda rol oynadığına dikkat çekti. Sülfürün koltuk altında yer alan bakterilerle karışımından oluşan thiol adlı kimyasalın soğanda bulunduğunu belirten araştırmacılar, böylece kadın teriyle soğan kokusunu ilişkilendirdi.

Erkeklerin ter kokusunu da inceleyen bilim insanları, yüksek miktarda yağ asidine rastlarken bunun peynir kokusuyla bir bağlantısı olduğunu ifade etti. Enzimlerin ürettiği ve koltukaltında bulunan bakterilerle karıştığında da yağ asidinin, peynir kokusuna benzerliği kaydedildi.


Birgün Gazetesi



Hiç yorum yok: