23 Mart 2009

AKP, Anayasa değişikliğine hazırlanıyor

AKP, Anayasa değişikliğine hazırlanıyor

AKP, Anayasa değişikliğine hazırlanıyor

Ali Kenanoğlu, katıldığı panelde hükümetin anayasa değişikliğine hazırlandığını söyledi.


23 Mart 2009 09:32

Dün Okmeydanı'nda Aydınlık Gençlik Meclisi ve Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Gençlik Komisyonu tarafından "Yerel seçimlere 1 kala, Aleviler ve Sol" konulu bir panel düzenlendi. Panelde konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu 2. Başkanı Ali Kenanoğlu, hükümetin anayasa değişikliği için kendilerinden randevu talep ettiğini söyledi.

Aleviler yine CHP'ye oy verecek
Panelde konuşan Ali Kenanoğlu, Alevilerin bu seçimde de CHP'ye oy vereceğini söyledi. Bunun da alternatifsizlikten kaynaklandığını belirtti. "Hepimiz gidip yine CHP'ye oy vereceğiz. Çok mutlu olarak değil ama alternatif olmadığı için bu oyu vereceğiz." diyen Kenanoğlu, soldaki partilerin Alevileri suçlamak veya eleştirmek yerine; oturup adam gibi bir halk hareketi yaratması gerektiğini ifade etti. CHP'nin statükocu kimliğinin herkesi rahatsız ettiğini, AKP'nin sanki CHP'den daha demokrat bir görüntü yaratmaya çalıştığını belirten Kenanoğlu, Aleviler'de ciddi bir şeriat endişesi olduğunu, bu yüzden CHP'ye yöneldiklerini belirtti.

CHP'nin arka bahçesi değiliz
"Biz AKP'ye karşı her yerde en güçlü sol kimlikli adayı destekliyoruz" diyen Ali Kenanoğlu, İstanbul, Ankara ve İzmir'de CHP'yi, Eskişehir'de DSP'yi, Hopa gibi yerlerde ÖDP'yi desteklediklerini belirtti. "Bizim amacımız herhangi bir partiye destek sunmak değil, AKP'ye karşı alternatifin oluşmasını sağlamak" diyen Kenanoğlu, "Tamam Türkiye belki bir Afganistan olamaz ama toplumda hızla bir gericileşme olduğunu, bunun da en çok Alevileri tedirgin ettiğini" belirtti.

Türkiye'de iki halk hareketi var: Aleviler ve Kürtler
Sol'un sürekli sokağa çıkmaktan bahsettiğini ancak Türkiye'de sokakta iki kesimin olduğunu belirten Kenanoğlu, bunların da Aleviler ve Kürtler olduğunu söyledi. "20 genç toplayıp kızıl bayrakları toplayıp sokağa çıkmak önemli değil. Her gün çıkın, elinize bir şey geçmez. Eğer siz 80 yaşındaki teyzenizi, annenizi, babanızı, abinizi, kardeşinizi alıp sokağa bir amaç uğruna çıkartabiliyorsanız; halk hareketisiniz demektir. Bugün Türkiye'de bunu yapabilen sadece iki toplum kesimi var. Bunlar da Aleviler ve Kürtler. Kabul edelim ki Türkiye'de bunun dışında bir halk hareketi yok." dedi.

AKP, anayasayı değiştirmekte kararlı
AKP'nin 29 Mart seçimlerini çok önemsediğini belirten Kenanoğlu, AKP'nin bu seçimden başarıyla çıkması halinde daha da güçleneceğini ve toplumun dönüştürülmesinin hızlanacağını belirtti. AKP'nin seçimlerin hemen ardından anayasayı değiştirmek istediğini; bu nedenle Cemil Çiçek'in Alevi Bektaşi Federasyonu'nundan da randevu istediğini belirtti. Randevu talebinin sebebinin, yapılacak anayasa değişikliği için fikir almak olduğunu belirtti.

RENKHABER - ÖZEL HABER

23.03.2009 09:32:32

Hiç yorum yok: