15 Mart 2009

Emrah Mahzuni'den açıklama

Emrah Mahzuni'den açıklama

Emrah Mahzuni'den açıklama

Ferhat Mahzuni'nin, Ankara sokaklarında sefil bir yaşam sürmesi haberinin ardından ünlü şairin büyük oğlu Emrah Mahzuni konuştu.


15 Mart 2009 15:46

"Soğan" şiirinin yazarı Aşık Mahzuni'nin oğlu Ferhat Mahzuni'nin, Ankara sokaklarında sefil bir yaşam sürmesi haberinin ardından ünlü şairin büyük oğlu Emrah Mahzuni konuştu.

AKP ve CHP'nin Aşık Mahzuni dizeleriyle siyaset yaptığına dikkat çeken Emrah Mahzuni, "Kardeşime devlet sahip çıkmalı. Çünkü babamın eserlerinden hiçbir hak alamıyoruz" dedi.

Emrah Mahzuni, "Babamın 2500'e yakın seslendirilmiş eseri var. 20 bini aşkın da seslendirilmemiş şiirsel olarak eserleri var. Biz yedi yıldır babamın ikinci eşiyle mahkemelik olduk. Eserlerden hiçbir hakkımız yok. Evet, noter tarafından vasiyetname imzalatılmış babama 'Tüm malımı Fatma'ya ve Fatma'dan olan çocuklarıma bırakıyorum diye'. Ama ben bunun babamın zorda kalıp imzaladığına, gönül rızasıyla olmadığına inanıyorum" dedi.

Erdoğan ve Baykal'ın, Aşık Mahzuni Şerif'in dizeleriyle meydanlarda yürüttükleri soğan polemiğinin altından, oğul Mahzuni'nin dramı çıkmıştı.
Doğuştan işitme ve konuşma engelli Ferhat Mahzuni, Ankara sokaklarında sefil bir hayat sürmesini, doğru dürüst kalacak yeri dahi olmayan ve birkaç gündür bir mahalle sakininde yatan Ferhat'ın karnını esnafın doyurduğunu doğrulayan Emrah Mahzuni, "Divane bir kardeşimdir. Biz kendisini evde tutamıyoruz. Kendisine psikolojik yardım yapılması çok iyi olur. Devletin el atması bizleri sevindirir. Devletimiz kendisine sahip çıksın. Ferhat'a hanlar hamamlar da versiniz durmaz. Ona ancak devlet el atarsa büyük iyilik olur. Onunla sık sık görüşüyoruz. Ama elimizden bir şey gelmiyor. Onu, küçükten alıp eğitmek gerekiyordu. Profesyonel kişiler tarafından eğitilmesi gerekiyor. Biz bunu sağlayamayız. Devletin sahip çıkması gerekiyor. Alıp ona bakabilirler" dedi.


(BG Editör: CG)Renkhaber.com

Hiç yorum yok: