21 Mart 2009

ÖĞRENCİLER DAYAĞA KARŞI YÜRÜDÜ

ÖĞRENCİLER DAYAĞA KARŞI YÜRÜDÜ
11:28 21 Mart 2009

Manisa’nın Akhisar ilçesindeki Anadolu Lisesi öğrencileri, okul müdür vekili tarafından dövülen arkadaşlarına destek olmak ve olayı protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi…

Manisa’nın Akhisar ilçesinde bulunan Anadolu Lisesi öğrencileri, arkadaşlarına dayak atan okul müdürünü yürüyüşle protesto etti.
Akhisar Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen dayak olayında, Okul Müdür vekili Zeki Akgül’ün, 12. sınıf öğrencisi S.A’yı odasına çağırarak “saçının uzun olduğu ve hemen kestirmesi gerektiğini” söylediği ve öğrenciyi azarladığı belirtildi.

ÖĞRENCİLERDEN SESSİZ YÜRÜYÜŞ
S.A.’nın kendisini sözlü olarak savunmasına kızan Zeki Akgül’ün, öğrenciyi odasında dövmeye başladığı, öğrencinin odadan çıkması üzerine de S.A’yı okul içinde arkadaşlarının gözü önünde kovalayarak dövmeye devam ettiği okul öğrencileri tarafından belirtildi.
Arkadaşlarına dayak atılması olayına tepki gösteren öğrenciler, önceki sabah, okula yaklaşık bir kilometre uzaklıkta servislerden inerek, okula kadar sessiz protesto yürüyüşü yaptı. 500’ü aşkın öğrencinin katıldığı yürüyüşte öğrenciler, dayağa karşı olduklarını, arkadaşlarına destek vermek ve olayı protesto etmek için yürüdüklerini belirtti.

***
Öğrenciler için özel ‘dizi odaları’
Kredİ ve Yurtlar Kurumu Erzurum Bölge Müdürlüğü kampüsündeki Mediko Sosyal Hizmetler Merkezi’nde, televizyonlarda yayınlanan dizilerin seçimi konusunda öğrenciler arasında anlaşmazlık çıkınca ‘dizi odaları’ oluşturuldu.
8 bin öğrenciye hizmet verilen Mediko Sosyal Hizmetler Merkezi’nde, Kurtlar Vadisi Pusu, Yaprak Dökümü, Arka Sokaklar ve Arka Sıradakiler gibi yaygın olarak izlenen diziler için ayrı bölümler tahsis edildi. Öğrenciler, belirlenen bölümlerde istediği dizileri rahatlıkla izleyebilirken daha önce izlenecek dizi seçimi konusunda yaşanan anlaşmazlığın da böylece giderildiği belirtildi.

Mediko Sosyal Hizmetler Merkezi İşletme Müdürü Selami Bağaçlı, öğrencilerin her türlü taleplerini karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Dizi odaları hizmetiyle öğrencilerin memnuniyetini kazandıklarını ifade eden Bağaçlı, şöyle konuştu: “Dizi odalarında dizi saatinde yalnızca dizi gösterimi yapılıyor. Öğrencilerimiz hangi salonda hangi dizinin gösterildiğini biliyor. Bu şekilde öğrenciler arasında izlenecek dizi seçimi konusunda daha önce zaman zaman çıkan sorunlar da artık yaşanmıyor.”

Öğrenciler de daha önce dizileri düzenli olarak takip edemediklerini, şimdi ise istedikleri diziyi saatinde rahatlıkla izleyebildiklerini ifade ederek, dizi odaları hizmetinden memnun olduklarını belirtti.

Halkın Gazetesi Birgün

Hiç yorum yok: