9 Mart 2009

Prof. Dr. Verimli'den 'süper loto' uyarısı

Prof. Dr. Verimli'den 'süper loto' uyarısı
ANKA

12 haftadır 6 bilenin çıkmadığı süper lotoda bu hafta büyük ikramiyenin 50 milyon TL’yi aşması bekleniyor. Bayiler önünde uzun kuyrukların oluştuğu süper lotodaki büyük ikramiye için uzmanlar uyardı.
Prof. Dr. Arif Verimli, ikramiyeyi kazanan kişinin büyük bir şok yaşacağını belirterek, “Bu kişi kesinlikle 2 aya kadar karar vermesin” dedi.


-“BÜYÜK İKRAMİYEYİ ALAN BÜYÜK ŞOK YAŞAYACAK”-

Süper Loto rekora koşuyor, bu haftaki ikramiyenin 50 milyon TL’yi aşması bekleniyor. Umutlarını süper lotoya bağlayanlar bayiler önünde uzun kuyruklar oluştururken; uzmanlar ise bir anda 50 milyon TL’nin sahibi olmanın akıl sağlığı için tehlikeli olabileceğini belirtiyorlar. Yeditepe Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Verimli, ikramiyenin ister bir kişiye isterse birkaç kişiye çıktığında dahi, parayı alan kişi için büyük bir rakam olacağını söyleyerek, “Eğer bu paranın çıktığı kişi hayatını dar ve sıkıntılı bir gelirle geçiriyor ise, onun için çok büyük bir şok olacak. Büyük bir şok ile karşı karşıya kalacak” dedi.
Prof. Dr. Verimli, bu nedenle ikramiyeyi kazanan kişinin ilk günlerde kesinlikle karar vermemesi gerektiğine işaret ederek, “İlk 40 ile iki ay, yani ilk 40 ile 60 gün arasında karar vermemeli. Ancak bu süreden sonra sağlıklı karar verebilir. Yeni şartlara, yeni yaşam tarzına uyum göstermesi lazım” dedi.


-50 MİLYON LİRAYA NELER ALINABİLİR-

26 milyonda bir kazanma şansının olduğu süper lotodaki büyük ikramiye olan 50 milyon TL’ye kazanıldığı zaman neler alınabilir?
-9 adet değeri 2 milyon 600 bin Euro’yu bulan Bugatti Veyron marka otomobil.

-25 adet fiyatı 875 bin Euro olan Bentley Brooklands marka otomobil.

-42 adet Lamborghini Murcielago.

-151 adet boyu 10-15 metre arasında değişen lüks yelkenli tekne.

-100 adet İstanbul’da fiyatı 500 bin TL’yi bulan lüks daire.

-10 adet Boğaz manzaralı yalı dairesi.

-151 adet boyu 10-15 metre arasında değişen lüks yelkenli tekne.

-2 tane orta sınıf iş jeti.

-150 adet tek motorlu pervaneli uçak.

-10 adet çift motorlu helikopter.

-1 kilogramlık 941 adet külçe altını.

Ya da bunların hiçbiri alınmayıp bu para bankaya yatırıldığı takdirde günlük 15 bin TL kazanılabilir. 50 milyon TL’nin 31 günlük mevduatta ise 433 bin 150 lira getirisi var.

Vatan Gazetesi

Hiç yorum yok: