21 Mart 2009

PSAKD'den CHP adayına: Enerjini rakiplerine harca

PSAKD'den CHP adayına:
Enerjini rakiplerine harca

PSAKD'den CHP adayına: Enerjini rakiplerine harca

PSAKD, Kadıköy Şube başkanıyla ilgili olumsuz açıklamalar yapan CHP Ataşehir adayına tepki gösterdi.


20 Mart 2009 16:59

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi'nin yapımı süren Kadıköy Cemevi ve PSAKD Kadıköy Şube Başkanı Fethi Bölükgiray hakkındaki olumsuz açıklamaları, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin sert tepkisine neden oldu.

Bilindiği gibi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, uzun yıllardır İçerenköy'de bir cemevi yapımı için çaba sarfediyor. Çeşitli zorluklara rağmen yavaş da olsa devam ettirilmeye çalışılan cemevinin sorunlarına dikkat çekmek için, PSAKD Kadıköy Şube Başkanı Fethi Bölükgiray açlık grevi de yapmıştı. İşte bu cemevi ve Bölükgiray aleyhine, katıldığı bir tv programında olumsuz açıklamalar yapan CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi'ye PSAKD'den tepki geldi.

PSAKD Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada "Sayın İlgezdi'nin tutumu derneğimiz tarafından anlaşılmaz bulunmuştur. Bir aday enerjisini, öncelikle halka ulaşabileceği kanalları, vaatlerini anlatmak için kullanmalıdır. Sayın İlgezdi'nin seçildiği taktirde Kadıköy cemevimizi derhal bitireceği sözü vermesi gerekirken, bütün enerjisini özel olarak Kadıköy PSAKD Şube Başkanı'na ve Alevi topluluğunun özlemle beklediği cemevi inşaatı aleyhine yönlendirmesi anlaşılmaz bir tutumdur." denildi.

Açıklamanın tam metni ise şöyle:


CHP İstanbul Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi'nin Kadıköy Şube Başkanımız ve yapımı devam etmekte olan Cemevi inşaatımız hakkında son derece üzücü açıklamalar yapmaktadır.

Sayın İlgezdi'nin tutumu Derneğimiz tarafından anlaşılmazdır. Bir aday enerjisini öncelikle halka ulaşabileceği kanalları, vaatlerini anlatmak için kullanmalıdır. Sayın İlgezdi'nin seçildiği taktirde Kadıköy cemevimizi derhal bitireceği sözü vermesi gerekirken, bütün enerjisini özel olarak Kadıköy PSAKD Şube Başkanı'na ve Alevi topluluğunun özlemle beklediği Cemevi inşaatı aleyhine yönlendirmesi anlaşılmaz bir tutumdur.

Seçimlere bir hafta kala, politik rakiplerini bir yana bırakıp, Derneğimiz Şubesi ile uğraşıyor olması, Ataşehir adaylığı konusunda umudunun olmadığına işaretidir. İlgezdi'nin etik olarak da son derece yanlış bu tutumunu değiştirmesi konusunda uyarıyoruz.

Pirsultan Abdal Kültür Derneği, Sayın İlgezdi'nin ufkunun sınırlarını aşacak büyüklüktedir. Hiç kimse, bulunduğu yerden Derneğimizi küçük düşürecek açıklamalarda bulunmamalıdır. Dahası CHP İstanbul İl Örgütünü, Ataşehir adayı İlgezdi'nin açıklamaları doğrultusunda harekete geçmelidir.

Ne herhangi bir şubemiz ne de herhangi bir üyemiz hakkında, başka dünyalarda bulunan kişilerin müdahalesini kabul etmeyeceğimizi açıkça ilan ediyoruz.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile arz olunur.

Pir Sultan abdal Kültür Derneği Genel Merkezi

Renkhaber

20.03.2009 16:59:48

Hiç yorum yok: