9 Mart 2009

Sizden Gelen; Aleviler neden CHP ye OY ver-ME-ME-li?

Sizden Gelen; Aleviler neden CHP ye OY ver-ME-ME-li?

Sizden Gelen; Aleviler neden CHP ye OY ver-ME-ME-li?

Bizimgazete okurlarından gelen makale, haber ve yazıları yayınlamaya devam ediyor. Mehmet Yürek isimli okurumuzdan gelen makaleyi olduğu gibi aktarıyoruz.

8 Mart 2009 19:41

29 Mart yerel seçimleri yaklaşırken Aleviler yine bir seçimin jokeri konumunda.
Bir asra yakın süredir Kemalist, sözde laik rejimin bekçisi, hamalı olarak algılanan ve bu doğrultuda fütursuzca kullanılan Aleviler, 29 Mart yerel seçimlerinde de buna davam edecek veya ettirilecek görünüyorlar. Alevileri ve Aleviliği bir asırdır bu doğrultuda kullanan CHP, görünen o ki, bu işi bir daha başaracak.
Oysa o CHP 1921 Koçgiri, 1937 Dersim, Kahraman Maraş, Sivas, Çorum, Malatya, Gazi mahallesi vd lerin de Aleviler yakılıp, kıyılıp, yok edilirken hep iktidarda veya iktidar ortağıydı. Köy Enstitülerinin kapatılarak, yerine İmam Hatip Okullarıyla Kur'an Kursları açılarak, bugün şikayetçi olduğunuz gerici partilerin temelleri 1947 deki CHP nin tek parti diktatörlüğünde atılmadı mı?
Felsefi ve sosyolojik yapısallığı gereği demokrasi, sol ve laiklikten yana tavır koyan Aleviler, bu sistemin sahtecileri tarafından hep, her zaman ve her yerde kötü kullanıldılar. Bunu en çok da Kemalistler, sözde laikçiler, sahte solcular ve ulusalcılar yaptı. Halen de devam ediyorlar ve Aleviler uyanıncaya kadar da bu durum devam edecek.
CHP MECBURİYETİ VE MAHKUMİYETİ NEREYE VE NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?
Peki ama. Nereye ve ne zamana kadar?
Bir ay süren İstanbul ziyaretimden yeni döndüm. Tuzla'dan Avcılar'a kadar birçok dost ve akrabalarımı ziyaret ettim. Yeğen, baldız, bacanak ve tüm yakınlarımın hararetli bir çabayla Kemal Kılıçdaroğlu'nu kazandırma çabası içinde görünce irkildim. Dilimin ve aklımın yettiğince onları bundan vazgeçirmeye çalıştım.
Şimdi doğruluğuna inanarak yakınlarım ve dostlarımla yaptığım bu tartışmaları aynı yakınlıkta hissettiğim tüm Türkiye Alevileri, devrimcileri ve demokratlarıyla tartışmak istiyorum.
Bu tartışmalarda bana sorulan en belirgin soru; oyumuzu CHP ye vermezsek AKP ye gider sözüydü. Ben de, hiç tereddüt etmeden gitsin dedim ve ekledim. Oyunuzun AKP ye gitmesi CHP ye gitmesinden daha kötü değildir. Bu bir ehvenişercilik ama oyunuzun CHP ye gitmesi daha kötüdür. CHP ye vereceğiniz her oy, Ergenekonun avukatı Deniz Baykal üzerinden Alevilerin can düşmanı ve katili Ergenekona ve onun avukatı Baykal'a gider. Siz cellatlarınıza mı oy vereceksiniz? Bu ülkede demokrasinin, devrimciliğinin önündeki en büyük engel, bu günkü "Başbuğ Baykal" CHP sidir. Baykal bu seçimde, geçen seçimde aldığı %19 oy oranını koruyarak partinin başında kalabilmek için İstanbul'a Alevi, Ankara'ya da Encümeni Danişçi Karayalçın'ı aday yaparak kendini kurtarmaya çalışıyor. Çünkü Türkiye'nin en büyük oy potansiyeli bu iki ilde. Belediye başkanlıklarını kazanıp kazanmaması umurunda değil Baykal'ın. O bu iki ilden gelecek yüksek oylarla bir seçim daha koltuğunu koruyarak Ergenekon avukatlığına devam etmek ve Türkiye demokrasisinin önünü tıkama görevini sürdürmek derdinde şeklinde, yanıtladım.

ARTIK ALEVİLİĞİ AŞIP ALEVİCİLİĞE ULAŞALIM
İslam'ı İslamcılıktan ayırdığımız gibi, Aleviliği de Alevicilikle karıştırmamamız gerekir. Ama biz Türkiye Alevileri olarak bu güne kadar hep Alevi olarak kaldık. Hiç Alevici olamadık. Bu iki kavramın kısa bir açıklamasını yaparak asıl konumuza döneceğim.
Alevilik; sosyolojik ve felsefi hadiseyi, aktarılarak gelen aidiyeti ifade eder.
Alevicilik ise; Alevilik adına seferber olmayı, Aleviliği bir dava konumuna yüceltip akılcılaştırmak ve onu toplumsal yaşamın aktörü haline getirmektir.
(Bu kavramları tüm boyutlarıyla merak edenler; Elise Massicard'ın doktora tezi olarak hazırladığı, Türkçesi iletişim yayınlarından çıkan, "ALEVİ HAREKETİNİN SİYASALLAŞMASI" adlı harika çalışmasından görebilirler)
Bir asırdır CHP Aleviliği kullanarak, Alevileri kıyıyor.

Nereye ve ne zamana kadar devam edecek? CHP den kurtulan kısmi Alevi gençliği bu kez de 30-40 yıldır Türk ve Kürt solunun kullanım ve kıyımında.
Peki Aleviler hep başkalarının özellikle CHP nin yedek gücü, taşeronu ve hamallığını mı yapacak? Aleviler ne zaman gerçek Aleviliğini algılayıp, uyanıp Alevicilik yaparak kendilerini bulacaklar. Bu satırları anlama ve algılama yetisine sahip olmayanların bunu mezhepçilik olarak yorumlayacak gericilerle sözüm ve işim yok. Benim sözüm gerçek Alevilik eşittir, Devrimciliktir, ilericiliktir algı ve anlayışındakileredir.

SON OLARAK:
Aleviler artık, CHP nin ve CHP nin avukatlığını yaptığı, Alevilerin baş düşmanı ve katili olan Ergenekoncu derin devletin payandası olmaktan kurtulmalı.
Aleviler artık bir asırdır yanlış yerden baktıkları sorunlarına tersten bakarak paridigmatik bir dönüşüm ile Aleviliği aşarak Aleviciliğe ulaşmalıdır.
Artık kimi seçeceklerinin yerine, kimi seçmeye(bile)ceklerini göstererek baş çelişkisi CHP den kurtulmalıdırlar. Bununla hem Alevlerin hem de Türkiye'nin önünü açabilirler. Oyumu CHP ye vermezsem oyum AKP ye gider diyenlere yanıtım, oyunuzun CHP ye gitmesi AKP ye, hatta MHP ye gitmesinden daha yanlış ve kötüdür. Oyunuz CHP ye gitmezse AKP veya MHP değil kendinize gider. Baykal CHP sinden kurtulmak, Aleviliğin ve Türkiye'nin önünün açılmasına ve gerçek bir demokrasiye ulaşmamızı sağlar.
Orta Asya'dan, Arabistan çöllerine kadar Aleviliği araştırmış ve halen bu çalışmalarına devam eden, bir çok Alevi bezirganından daha ileri düzeyde Aleviliği bildiğini bilen biri olarak söylüyorum: Bu günkü faşist Baykal CHP sinde duran, oy veren, aday olanların kimi, Aleviliği bilmeyenlerdir. Kimi de Alevi tacir ve tüccarlarıdır. Alevileri ve Aleviliği kişisel çıkarları için peşkeş çekenlerdir. Ya da faşisttirler.
Bu seçimlerde İstanbul'da Kemal Kılıçdaroğlu'na veya başka birkaç yerdeki Alevi CHP adayına oy verecekler, yanan ülkem ormanından birkaç ağaç veya dal kurtaracağını sananlar, tüm ülkeyi ve tüm Alevileri Ergenekon canavarının pençesine teslim ettiklerini bilmelidirler.
Unutmayın ki, çocuklarınız ve torunlarınız yarınlarda sizden, CHP ye neden oy verdiniz hesabının da ötesine geçerek, neden Faşist CHP ye karşı yeteri kadar mücadele etmediğinizin hesabını soracaklardır.
Bir asırdır sırtımızda taşımamıza rağmen, hep bize işkence edenleri, sırtımızdan indirme zamanı gelmedi mi?
Alevileri, 29 Martta kimin kazanacağı ilgilendirmemeli. Ama Aleviler 29 Martta kim(ler)i kazandırmayacaklarının bilinciyle oylarını kullandıklarında Türkiye'ye iyi bir örnek ve dersle demokrasinin önünü açabilirler. Seçilemiyorlarsa, seçtirmeyebilirler.
Son söz; Hıncal Uluç'un "Bu CHP ye oy vermek Cumhuriyete ihanettir" sözüne bir ilave de benden, bu CHP ye oy vermek Aleviliğe, demokrasiye ve devrimciliğe ihanettir. Ve de Alevi Düşkünlüğüdür. Ne güzel söylemiş A.Einstein; "Aptallığın en açık kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp, farklı sonuç almayı beklemektir" bakalım bu seçimlerde Aleviler yüzyıllık hatalarından uyanarak Einstein'in hışmından kurtulacaklar mı?


MEHMET YÜREK
Dersim-Munzurlarda Sürdürülebilir Yaşam Derneği Başkanı


(BG Editör: AG)-Bizim Gazete

Hiç yorum yok: