13 Nisan 2009

Ergenekon'da 12. dalga!..



Ergenekon'da 12. dalga!..
13.04.2009 Pazartesi 08:09
Ergenekon'un 12. dalgasında 18 ilde eşzamanlı operasyonlar başlatıldı. Operasyonlarda 50 kişi hakkında arama ve gözaltı kararı bulunuyor

Ergenekon operasyonunda 12'nci dalga Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Samsun, Şanlıurfa, Bursa, Trabzon, Antalya, Mersin, Van, İzmir ve Adana'da devam ediyor. Operasyon ÇYDD, ÇEV ve eski rektörleri kapsıyor. Gözaltı listesinde 50 kişinin isminin olduğu öne sürülüyor. Halen Başkent Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Haberal dışında, 3 eski rektör gözaltına alındı. ÇYDD Başkanı Türkan Saylan ve Prof. Dr. Erol Manisalı'nın evinde arama yapıldı. Ergenekon operasyonunda bugüne kadar sanıkların ev, ofis ve evlerinin bahçelerinde arama yapılıyordu. Son dalgada buna yeni bir yöntem daha eklendi: Araçların aranması. Polis bugün Haberal ve Samsun OMÜ eski rektörünün arabalarını didik didik arandı.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

- Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal
- Bursa Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Mustafa Yurtkan
- Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay
- Malatya İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu
- Oya Kaynak, Özkan Akyol, Derviş Özçelik, İpek Mavili, Ali Naci Kılıç, Şener Korsan, Sibel Muşoğlu, Cihan Demirci, Ömer Sadun Okyaltırık, Bahriye Uğurel, Eda Yakmaz, Şükriye Varlık, Ayşe Yüksel

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi ile tüm şubelerinde, Kanal B Televizyonu ile kanalın kurucusu Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın evinde ve Başkent Hastanesi rektörlüğünde polisler arama yaptı.

-PROF. DR. HABERAL’IN EVİNE ZİYARETÇİ AKINI

Ergenekon soruşturması kapmasında arama yapılan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın evi ziyaretçi akınına uğradı.

Polis ve jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı Prof. Dr. Haberal’ın evine gelenler arasında MHP’li milletvekilleri de bulunuyor. MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Prof. Dr. Haberal’ın evine geldi ve Prof. Dr. Haberal ile görüşmek için içeri girdi.

PROF. DR. HABERAL GÖZALTINA ALINDI

Ergenekon soruşturması kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal gözaltına alındı.

ÇYDD BAŞKANI SAYLAN: SİLAH ARIYORLAR

ÇYDD Başkanı Türkan Saylan, 'Polis ÇYDD Genel Merkezi'nde silah arıyor' dedi. Polislerin dernek başkanı Türkan Saylan'a kan verilirken aramaya başladığı belirtildi.

ÇYDD İSTANBUL GENEL MERKEZİ'NDE ARAMA

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) İstanbul'daki genel merkezinde ve Bakırköy şubesinde arama çalışması başlatıldı.

Beyoğlu Şişhane Evliya Çelebi Mahallesi Şimal Sokak'taki ÇYDD Genel Merkezi'ne sabah erken saatlerinde gelen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, derneğe giriş ve çıkışları kapattı.

ÇYDD Pendik Şube Başkanı Şeyda Eşsiz gözaltına alındı.

Van'da ÇYDD araması

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği Van Şube Başkanı Prof.Dr. Ayşe Yüksel'in Van Yüzüncü Yıl Üniversetisi Kampus alanında bulunan lojmanında bu sabah polis ve Jandarma ekipleri tarafından arama başlatıldı. Prof.Dr. Ayşe Yüksel, daha önceki Rektör Yücel Aşkın'ın yardımcılığını yapıyordu.

Antalya ve Alanya ÇYDD'de arama

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Antalya ve Alanya İlçesi Şubeleri'nde bu sabah polis arama başlattı. Bir yetkili, Ergenekon soruşturması kapsamında ÇYDD'nin şubelerinde Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapıldığını söyledi.

ÇYDD ADANA, MERSİN, ŞANLIURFA, BURSA, TRABZON ŞUBELERİNDE ARAMA

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Adana, Mersin, Şanlıurfa, Bursa ve Trabzon Şubelerindeki arama, saat 08.00 sıralarında başladı.


Ergenekon'un 12'nci dalgası kapsamında bu sabah ÇYDD genel merkezinde başlatılan arama çalışmaları, eş zamanlı olarak derneğin Adana şube başkanlığını Cumhure Mülazımoğlu'nun yaptığı Adana Şubesi'nde de başlatıldı. Çınarlı Mahallesi 17'nci Sokak'taki `Karaarslan Apartmanı'nın 2'nci katında bulunan ÇYDD Adana Şubesi'ne gelen 5 polis ekibi, çevre güvenliği aldı. Sivil polisler dernek binasına girip, arama başlattı. Türk Eğitim Vakfı (TEV) Adana Şubesi'nin de bulunduğu binaya giriş-çıkışlar da yasaklandı. Polisin dernek binasında arama yaptığı haberini telefonla alan ÇYDD Şube Başkanı emekli sınıf öğretmeni Cumhure Mülazımoğlu, "Ben şu an evindeyim. Sabah yürüyüşü sırasında benim de haberim oldu. Birazdan derneğe gideceğim" dedi.

Derneğin Kurtuluş Mahallesi'ndeki Çukurova Şubesi'nde de arama aynı saatlerde başladı. Derneğin Silifke Caddesi'nde bulunan Tunç Apartmanı'ndaki Mersin şubesinde de terörle mücadale polisleri arama başlattı. Şanlıufra Şubesi'ndeki aramayı haber alan yöneticiler de binaya geldi. Aramalar sürdürülüyor.

İZMİR'DEKİ ARAMA

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi'nde, Ergenekon operasyonu kapsamında, polis arama başlattı.

ÇYDD İzmir Şubesi'nin, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ni kasen 1435 Sokak'ta, 4 numaradaki Kemal Apartmanı'nın 1 numaralı dairesinde bulunan binasına bu sabah erken saatte polis ekipleri geldi. Şube Başkanı Gönül Kaya, polis ekiplerinin dernek binasında arama yaptıklarını ve hala sürdüğünü söyledi.

TRABZON'da

Trabzon'daki ÇYDD Şubesi'nde de bu sabah arama başlatıldı. Uzun Sokak Zafer Çarşısı'ndaki arama nedeniyle geniş önlem alındı.

ÇYDD ŞUBELERİNDE ARAMA

ÇYDD'nin Diyarbakır, Şanlıurfa, Bursa, Trabzon, Antalya, Alanya, Mersin, Van, İzmir, Çukurova, Adana Şubeleri'nde de bu sabah polis arama başlattı. Adana'nın Çınarlı Mahallesi ile İzmir'in Alsancak ilçesindeşi şube merkezlerine gelen polislerin aramaları sürüyor.

ÇYDD Van Şube Başkanı Prof.Dr. Ayşe Yüksel'in Van Yüzüncü Yıl Üniversetisi Kampus alanında bulunan lojmanında bu sabah polis ve Jandarma ekipleri tarafından arama başlatıldı. Prof.Dr. Ayşe Yüksel, daha önceki Rektör Yücel Aşkın'ın yardımcılığını yapıyordu.

ÇYDD, Diyarbakır Şubesi'nde arama

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği'nin Diyarbakır Şubesi'nde de bu sabah arama başlatıldı.

Derneğin Yenişehir İlçesi'ndeki Şubesi'ne gelen Terörle Mücadele Şubesi ekipler Ergenekon Soruşturması kapsamında arama yaparken çevrede geniş önlem aldı.

Gölbaşı Patalya Otel'de de arama yapıldı

ERGENEKON Soruşturması kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın kurucusu olduğu Başkent Üniversitesi Vakfı'na ait Ankara'nın Gölbaşı İlçesindeki Patalya Otel'de arama yapıldı.

Bugün saat 06.00'da yapılan aramada, Patalya Otel'deki Bilgisayarların hard disklerine el konulduğu bildirildi.

BURSA ADD GENEL BAŞKANVEKİLİ'NİN EVİNDE ARAMA

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği Başkan Vekili ve Bursa Uludağ Üniversitesi Eski Rektörü Prof.Dr. Mustafa Yurtkan'ın evinde bu sabah polis arama başlattı. ADD Başkanvekili Yurtkan, aramadan sonra İstanbul'a gideceklerini söyledi. Yurtkan'ın gözaltına alınması bekleniyor. Operasyon İstanbul'dan gelen ekipler tarafından saat 07:30'da başlatıldı.

Eski ÖMÜ rektör Bernay'ın evinde arama

Eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın evinde de arama yapılıyor.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde, Prof. Dr. Ferit Bernay'ın OMÜ Kurupelit Yerleşkesi'ndeki lojmanlarda bulunan evine gelerek aramalara başladı.

İki dönem OMÜ Rektörlüğü yapan Prof. Dr. Bernay, halen OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev alıyor.

GÖZALTINA ALINDI
`Ergenekon Soruşturması' kapsamında Samsun'daki Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) eski Rektörü Prof.Dr. Ferit Bernay, lojmanında yapılan arama ardından gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, sabah saatlerinde, 2 dönem rektörlük yapan, halen tıp fakültesinde görevli Prof. Dr. Ferit Bernay'ın OMÜ Kurupelit Kampusu'ndaki lojmanlarda bulunan lojmanına gelerek aramalara başladı. Aramalar saat 10.30 sıralarında tamamlandı. Arama sonunda bazı CD ve belgelere el konulurken gözaltına alınan Prof.Dr. Bernay, polisler tarafından kontrolden geçirilmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Yaklaşık 60 öğretim üyesi evinin önünde bekledi. Bekleyenler arasında CHP belediye başkan adayı, Prof.Dr. Bernay'ın eski danışmanı Mehmet Atalay'ın da olduğu görüldü.

Eski İnönü Üniversitesi rektörü hakkında gözaltı emri

Ergenekon soruşturması kapsamında Malatya İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu da gözaltına alındı.

12. DALGA, 5 SAVCININ TALEBİYLE YAPILIYOR

Ergenekon soruşturması kapsamında bugün gerçekleştirilen arama ve operasyonların İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı’nın soruşturmayı yürüten 5 savcının talebi üzerine gerçekleştirildiği bildirildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında birçok ilde eş zamanlı aramalar başlatılırken operasyonların Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 250. maddesi uyarınca özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı’nın koordinasyonunda soruşturmayı yürüten 5 savcının talebi ve özel yetkili mahkemenin kararıyla gerçekleştirildiği açıklandı.

Vatan Gazetesi

Hiç yorum yok: