19 Mayıs 2009

ABD, Ladin’i serbest bırakmış

ABD, Ladin’i serbest bırakmış

Pakistan Devlet Başkanı Asif Ali Zerdari, 11 Eylül saldırısından üç ay sonra El Kaide lideri Bin Ladin’i yakalayarak, Bush yönetimine teslim ettiklerini, ancak ABD’nin Ladin’i kısa bir süre sonra serbest bıraktığını iddia etti.

Amerikan NBC televizyonuna demeç veren Zerdari, Zerdari, eşi Benazir Butto’nun başbakan olduğu dönemde ABD hükümetinin hatalarını içeren açıklamalarda bulundu. Pakistan güçlerinin ABD’lilerle birlikte Afganistan dağlarında operasyon yaptığını anlatan Zerdari, Pakistan ordusunun Tora Bora dağlarında Usame bin Ladin’i yakaladığını, Amerikan güçlerine tesilm ettiğini ama ardından ABD askerlerinin onu serbest bıraktığını söyledi.

2001 Aralık ayında yani 11 Eylül’den üç ay sonra yakalanan Ladin’in şimdi yaşadığına inanmadığını belirten Zerdari CIA’nın sekiz yıldır Ladin’den haber alamadığını bildiğini de sözlerine ekledi. Zerdari, ayrıca Washington ve müttefiklerinin Ladin’in Tora Bora dağlarında saklandığına dünyayı inandırmasının arkasında başka planlar olduğunu düşündüğünü de ifade etti.

Milliyet 19.05.2009

Hiç yorum yok: