20 Mayıs 2009

Şimdi de imamı hedef gösterdiler

Şimdi de imamı hedef gösterdiler

Şimdi de imamı hedef gösterdiler

"Yandaş" medyanın "Saylan öfkesi" hız kesmiyor. Şimdi de cenazeye katılan imam hedefte.


20 Mayıs 2009 10:31

(Renkhaber - Medya) Türkan Saylan yaşarken, etmedikleri hakaret ve atmadıkları iftira kalmayan bir kısım medya, ölümünün ardından da "çirkin" yüzünü göstermeye devam etti. Günlerdir, Türkan Saylan hakkında iğrenç yorumlar internette dolaşırken, bugün "yandaş medya" olarak tanınan ve hükümete yakınlığı ile bilinen bazı gazeteler, Saylan'ın cenazesinde konuşma yapan imamı hedef gösterdi.



Yandaş medya imama öfkeli
İktidarı her konuda destekleyen medya kuruluşlarından bazıları, Saylan'ın cenazesini kaldıran imama çok öfkeliydi. Vakit gazetesine yakınlığı ile bilinen Habervaktim sitesi, imam için "İmam değil, Saylan'ın avukatı sanki" ifadelerini kullandı. Site editörlerinin "hoşuna gitmeyen" konuşması nedeniyle sık sık "o imam" ifadesinin kullanıldığı haberde, "İlhan Özkes PKK'lılara burs verdiği belirlenen ÇYDD'yi öve öve bitiremedi." ifadelerini de kullandı.

Vakit'in sitesi: O imam DSP'li
Vakit'e yakınlığı ile bilinen Habervaktim sitesi, imam konusunda verdiği bilgileri bununla da sınırlı tutmadı. Site, imam hakkında, manşetten, ayrı bir haber girerek; "O imam hem 'DSP'li' hem de 'vasi imam' çıktı!" başlığını kullandı. Vakit gazetesi, emekli müftü İhsan Özkeskin'in 1999 yılında DSP'den Üsküdar belediye başkanı olduğunu yazarken; "İhsan Özkeskin'in cenazede yaptığı siyasi içerikli konuşma hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu." gibi ifadeler kullandı. Diyanet'in Vakitçilerin sözünü ciddiye alıp almayacağı hakikaten merak konusu oldu.

Zaman: İmam CHP'li çıktı
İktidara "yandaş" medya kuruluşlarının imam hakkında haberleri Vakit gazetesi ve saz arkadaşları ile sınırlı kalmadı. Başka gazeteler de, cenazede konuşma yapan imamın "geçmişini" didik didik etmeye çoktan başladı bile. Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Zaman gazetesi de, emekli müftü İlhan Özkeskin'in 2002 seçimlerinde CHP'den milletvekili adayı olduğunu yazdı.

Bugün yazarı: "Azize" ilan ettiğiniz Türkan Saylan da ölümü tadacaktı
Bugün gazetesi, Saylan'ın cenazesini "TSK'dan Saylan açıklaması" başlığı ile okurlarına duyururken, internet sitesinde gazete yazarlarından Ahmet Kekeç'in "Türkan Saylan'ı kim öldürdü?" başlıklı yazısını manşete çekti. Gazetenin internet sitesinde "manşetten" girilen köşe yazısında; "Fakat, gerçek değişmiyor, değişmeyecek... Bir 'azize' olarak kutsayıp, dava sulandırıcılığının sembol ismi haline getirmeye çalıştığınız Türkan Saylan da 'her nefis gibi' ölümü tadacaktı." ifadelerini kullandı.

Star ve Yeni Şafak haberi verdi
Star ve Yeni Şafak gazetelerinin ise; Saylan'ın cenazesine küçük de olsa, haber olarak yer verdiği ve gazetelerin habere yorum katmamayı tercih ettiği görüldü.
Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Kürşat Bumin, "Bir hümanistin ardından" başlıklı yazısında Saylan'ı övdü ve Saylan'ın arkasından hakaret edenleri "kimi kendini bilmez çevreler" olarak nitelediği görüldü.

Taraf, Saylan'a geniş yer ayırdı
Öte yandan "hükümete yakın" olduğu iddia edilen gazetelerden sadece Taraf'ın Saylan'a geniş yer ayırdığı görüldü. Taraf gazetesinin haberinde Türkan Saylan'ın hayatı ve projeleri anlatıldı. "Binlerce hayata dokundu" başlığı ile verilen haberde "Anadolu'da yoksullukla tanıştı. 1989'da kurduğu dernekle 30 bin öğrenci okuttu. 1992'de kansere yakalandı. 17 yıl savaştı. Ve dün fotoğraftaki gibi 'mola' verdi" ifadeleri kullanıldı.

20.05.2009 - Renk Haber

Hiç yorum yok: