25 Haziran 2009

Ufuk Uras yol haritasını çizdi

Ufuk Uras yol haritasını çizdi

Ufuk Uras yol haritasını çizdi

ÖDP'den istifa eden Ufuk Uras, yeni parti için kolları sıvadı. Uras, Yaşar Kemal ve Rakel Dink'le de görüşecek


25 Haziran 2009 11:48

Sol siyaset bir parti daha kazanıyor... ÖDP'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ufuk Uras yeni parti için kolları sıvadı. Uras yeni partini adını da açıkladı: " Demokratik Vicdan Hareketi''. Partinin Kürtleri, Alevileri, Sosyalist ve Sosyaldemokratları kucaklayacağını söyleyen Ufuk Uras, Eylül'de kurulacak partiyle Türkiye'deki muhalif solun, omuz omuza mücadele ettikleri bir yapı amaçladıklarını kaydetti.

YAŞAR KEMAL VE RAKEL DİNK'İ ÇAĞIRACAK
Yeni partide gruplar yerine kişi ve bireylerin bir araya geleceğini belirten Ufuk Uras, "Her kesimden kanaat önderi olabilecek, sözü geçen insanları bu partiye çağıracağız. Bunların başında Yaşar Kemal ve Hırant Dink'in eşi Rachel Dink gibi isimler var. Yeni partide ÖDP'de yapılanların hiç birini yapmamaya özen göstereceğiz. Artık toplumsal muhalefeti çözüm önerileri ile bir araya getirmeyi planlıyoruz" dedi.

KİŞİLER ÖN PLANDA OLACAK
Uras, daha önce çalışmaları yürütülen "Çatı Partisi" modelini de bıraktıklarını belirterek, "Bu parti grupları ve var olan partileri bir araya getirmeyi düşünmüyor. Aksine, kişilerin oluşturacağı yapıda seçimlere ortak adaylarla gireceğiz. Yeni parti çok sayıda bileşen ve ortak adaylarla büyük bir güce dönüşecek" açıklaması yaptı.

ÖDP'den özgürlükçü solcularla birlikte istifa ettiklerini belirten Uras, "Partiden bir tek benim istifa ettiğim yazılıyor. Halbuki böyle değil. ÖDP'den çok büyük bir grup bizimle birlikte'' dedi. Tüm partilerde tutuculuk ve ben merkezci anlayışın hakim olduğunu da öne süren Uras, "Artık solda gerçekten yeni şeylerin, yeni çözüm önerilerinin ifade edilmesi lazım" açıklaması yaptı.

SOLDA REÇETE OLACAK
Türk solunun, demokrasi, eşitlik, özgürlük, adalet ve emekten yana bir seçenek oluşturmadığını savunan Uras, "Sağın reçeteleri belli. Ancak solda buna bir alternatif bulunamıyor. Demokratik Vicdan Hareketi Türkiye solunda yepyeni bir seçenek olacak" dedi. (Gazeteport)


Renk Haber-25.06.2009 11:48:50

Hiç yorum yok: