3 Temmuz 2009

KITLIK VE SU SAVAŞLARI KAPIDA

KITLIK VE SU SAVAŞLARI KAPIDA
13:38 03 Temmuz 2009
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Küresel Eylem Grubu’nun İstanbul'daki ‘Küresel ısınmayı durdur, dünyayı değiştir’ başlıklı konferansına katılan iklim aktivisti Bill Mckibben, önlem alınmadığı takdirde su savaşları ve kıtlığın
çok yakın olduğunu ifade etti
ZEYNEP KURAY

Kopenhang’da 12 Aralık 2009 tarihinde yapılacak İklim Zirvesi öncesi İstanbul’da ‘Küresel ısınmayı durdur, dünyayı değiştir’ konferansı düzenleyen Küresel Eylem Grubu, iklim değişikliklerine karşı dünyayı karış karış gezerek yıllarca verdiği mücadeleyle tanınan yazar ve iklim aktivisti Bill Mckibben’i davet etti. S.O.S. veren, dünyayı kurtarmanın insanların elinde olduğunu vurgulayan Mckibben, geç olmadan tüm insanlığa 24 Ekim’de yapılacak Küresel Eylem Günü’nde harekete geçin çağrısında bulundu.

‘350’ İÇİN HEMEN HAREKETE GEÇ!
Makine Mühendisleri Odası’nda Küresel Eylem Grubu tarafından organize edilen ‘Küresel ısınmayı durdur, dünyayı değiştir’ konferansına konuşmacı olarak katılan Çevre aktivisti ve yazar Bill Mckibben, küresel ısınma etkisiyle kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan dünyayı kurtarmak için derhal harekete geçilmesi gerektiğini duyurdu.
Küresel ısınmayla atmosferde karbondioksit seviyesinin 390 seviyesine çıktığı bu dönemde, normal seviye olan 350 rakamına çekmek için 2008 yılında tüm dünyada başlattığı ‘350’ kampanyası hakkında bilgi veren Mckibben, 24 Ekim Uluslararası Eylem Günü’nde Yeni Zelanda’da güneşin doğuşuyla yüksek dağlarda başlayacak eylemlerin güneşin batımına kadar tüm dünyayı çevreleyeceğini duyurdu.

FAKİR ÜLKELER RİSK ALTINDA
Dünya devletlerini harekete geçirmek için o gün tüm dünyada 350 rakamının oluşturulacağını aktaran Mckibben, Hindistan ve Güney Afrika’da 3, Londra ve San fransisko da 5, iklim zirvesinin gerçekleşeceği yer olan Kopenhang’da ise 0 rakamlarının aynı zamanda oluşturulacağını duyurdu. 12 Aralık tarihinde Kopenhag’da yapılacak iklim zirvesinin dünya için dönüm noktası olacağını vurgulayan Mckibben, “Eğer buradan olumlu bir ses çıkmasa fakir ülkeler başta olmak üzere tüm dünyayı kuraklık teslim alacak” dedi.
Mckibben, “Su savaşları başlayacak ve tarım çökecek’’ diye uyardı. Ayrıca Türkiye’nin coğrafi olarak Kuzey, Güney, Doğu ve Batı arasında çok önemli bir köprü olduğuna dikkat çekti.
Mckibben dünyayı kurtarmak için Küresel Eylem Grubu’na da buradaki çabalarından dolayı teşekkür etti.

Birgün Gazetesi

Hiç yorum yok: