31 Ağustos 2009

Livaneli'nin hakaret ettiği isim Renkhaber'e konuştu!

Livaneli'nin hakaret ettiği isim Renkhaber'e konuştu!

Livaneli'nin hakaret ettiği isim Renkhaber'e konuştu!

Livaneli'nin 'it oğlu it'ine cevap Renkhaber üzerinden geldi


28 Ağustos 2009 23:48

Kanal T'de Rana Elik'in sunduğu İntervizyon adlı programa katılan Zülfü Livaneli ateş püskürdü.

Livaneli'nin bestesini reklam müziği olarak vermesi ile ilgili eleştiriler üzerine açıklama yapan Livaneli "Şarkılarım artık benim değil halkın" diye yanıtlamıştı. Livaneli'nin bu sözleri üzerine LeMan'daki yazısında Başar Başaran "Livaneli, reklamdan aldığı parayı da o zaman bize verse ya. Şarkı bizim ama para sizin... Bari kontör versinler..." diyerek olayı ti'ye almıştı.

En son Kanal T'de Rana Elik'in sunduğu İntervizyon programına canlı bağlanan Zülfü Livaneli'nin, "Özgürlük" ile ilgili iddialara cevap vermesi ile başlayan konuşma, programın sonuna doğru gittikçe farklı bir üsluba büründü. Spiker Rana Elik'i bile donduran Livaneli çok ağır bir üslupla hakaretler ve küfürler saçtı.

Oldukça öfkelenen Livaneli'nin hakareti de aşan sözler söylemesi programın sunucusunu da şaşkınlık içinde bırakırken, yeniHarman dergisi editörü Başar Başaran ve Gerçek Gündem sitesinin yayın yönetmeni Barış Yarkadaş için sarf ettiği o ağır sözleri şimdi Renkhaber deşifre ediyor:

'İt oğlu itin teki!'

Zülfü Livaneli: Bu tartışmalar bana çok aptalca ve saçma geliyor. Deli saçması bunlar, bunlarla mı uğraşacağım?!

Rana Elik: Şimdi bu yazılanları okuduğunuzu düşünerek... (Sözü kesiliyor)

Zülfü Livaneli: Hayır okumadım hanımefendi bu saçmalıkları! Kim yazdıysa halt etmiş. Kimin yazdığını bilmiyorum ama aşağılığın biriymiş! Türkiye'de her kompleksli bir şey yazdı diye ben yaşayamam o zaman.

Rana Elik: LeMan dergisinden Başar Başaran yaz... (Sözü kesiliyor)

Zülfü Livaneli: Ne bileyim, bu aşağılıkça bir şey... Özgürlüğü niye satmış??? İt oğlu it, sen yaz sen de sat!.. Bu ülkede mafyası var, rezili var, fahişesi, pezevengi var... Zülfü Livaneli mi kaldı bir tek? Başınızdan taş düşsün Zülfü Livaneli kadar...

Rana Elik: Çok yaygın medya sitelerinde haberler var değil mi? Şim... (Sözü kesiliyor)

Zülfü Livaneli: Bu medya sitesi dediğiniz; gazetelere giremeyen, bir iş bulamayan ya da yarım yamalak bulan kompleksli çocukların sinirlerini boşaltma yeri...

Barış Elçisi'nin savaşçı üslubu!..

Söz konusu yayın sonrası konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz yeniHarman editörü Başar Başaran, "Zamanın Unesco Barış Elçisi olan Zülfü Livaneli'nin kendini kaybedip kitlelerde bıraktığı naif adam karakterini alt üst ederek sarf ettiği ağır sözler hiç mi hiç bir 'barış elçisi'nin ağzından dökülecek sözler olamaz. Bu sözler, daha önce kendisinin söz konusu satışla ilgili dolaylı olarak olarak söylediği 'rahatım' minvalindeki açıklamaların da hükümsüz olduğunu, işin hiç de öyle olmadığını göstermektedir. Büyük bir sıkıntı çektiği ve kimi rahatsızlıklar yaşadığı bu sözlerinden belli olmaktadır! 'Kompleksli çocuklar, gazetelere girmeye çalışıp da iş bulamayan adamlar' cümlesi de Livaneli'nin sermayenin dilini iyi kaptığını, son derece fiyakalı patron terimlerine hakim olduğunu gözler önüne seriyor! Bu küçümseyici sözler neyin ne olduğunu görmemizde önemlidir. Bu besteye kaynak olan şiirin, Nazi işgaline karşı direnen Paul Eluard'ın özgürlük mücadelesi verenler için kaleme aldığını belirtmekte tekrar fayda var..." sözleriyle Livaneli'nin ağır hakaret içeren açıklamalarını yorumladı. Konunun hukuki makamlara taşınıp taşınmayacağıysa henüz netleşmiş değil. Gelişmeler Renkhaber'de olmaya devam edecek.

Renkhaber - Özel


28.08.2009 23:48:58

Hiç yorum yok: