13 Ağustos 2009

“Orantılı güç” gözünü kaybettirdi

“Orantılı güç” gözünü kaybettirdi

“Orantılı güç” gözünü kaybettirdi

5 Haziran'da polisin saldırdığı Eğitim-Sen eyleminde biber gazına maruz kalan Dengiz Sönmez, iki defa ameliyat olmasına rağmen görme yetisini büyük ölçüde kaybetti.



12 Ağustos 2009 14:59


Eğitim-Sen Ankara 2 No'lu Şube üyesi Dengiz Sönmez, 5 Haziran'da Milli Eğitim Bakanlığı'na dilekçe vermek üzere yürüyüş düzenledikleri sırada saldıran polisin kullandığı biber gazı ve gözyaşartıcı bomba nedeniyle görme yetisini kaybediyor.

Sönmez, polis saldırısının yaşandığı günden beri 2 defa ameliyat geçirmesine rağmen görme yetisini büyük ölçüde kaybetti. KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Karakaya, "Bir arkadaşımız, anayasal hakkını kullanmak istediği için şiddete maruz kaldı ve gözlerinden 2 ameliyat geçirmesine karşın sağlığına kavuşamadı. Şimdi 3'üncü kez ameliyat olacak. Bu olaya yol açan polisin bulunmasını, gerekli işlemin yapılmasını talep ediyoruz. Polisin bu faşizan tutumunu şiddetle protesto ediyoruz" dedi.

Karakaya, KESK'e dönük baskıların son dönemde büyük artış gösterdiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Son aylarda KESK Genel Merkezi dahil sendikalarımızın bir çok ildeki şubeleri güvenlik güçleri tarafından basılmıştır. Bu baskın ve arama işlemlerinin Ceza Muhakemeleri Kanununun ilgili maddeleri gereği savcı tarafından yürütülmesi gerekirken, jandarma tarafından yapılması dikkat çekicidir. Sendika ve şubelerimiz baskınlara uğrarken, üye ve yöneticilerimiz gözaltına alınıp tutuklanırken, SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun ve DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir ile SES MYK Üyesi Meryem Özsöğüt memuriyetten men edilirken, yüzlerce üyemiz soruşturma, sürgün gibi uygulamalarla çeşitli cezai uygulamalara maruz kalırken, eylem ve etkinliklerde polis şiddeti ile yaralanan Dengiz Sönmez gibi üyelerimiz de bulunmaktadır."


Renkhaber.com 12.08.2009 14:59:23 soL

Hiç yorum yok: