6 Eylül 2009

'Yoldaş Livorno' maçı golsüz

'Yoldaş Livorno' maçı golsüz

'Yoldaş Livorno' maçı golsüz

Adana Demirspor'un Livorno ile yaptığı özel maç tam bir karnaval havası içinde geçti


5 Eylül 2009 01:00

Orta alan mücadelesi biçiminde geçen maçta taraflar yakaladıkları ender pozisyonları değerlendiremeyince, karşılaşma başladığı gibi golsüz sonuçlandı.

5 Ocak Stadı'nı dolduran çok sayıda taraftar, tribünleri Türkçe ve İtalyanca yazılı pankartlarla süslediler.

İtalyanca yazılı pankartlarda ''İtalya'nın asi çocukları hoşgeldiniz'', ''Yoldaş Livorno'' yazılı olanlar dikkati çekti. Taraftarlar özellikle Lucarelli'ye sevgi gösterilerinde bulundu.

Mavi-lacivertli taraftarlar, maç boyunca hem kendi taraftarları hem de Livorno lehinde tezahürat yaptılar.

Karşılaşma sırasında taraftarların isteği üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye aracı, tribünlere basınçlı su sıkarak izleyicileri serinletti.

Maçın ikinci yarısında kimi kişiler tarafından güney kale arkası tribünlerinde terör örgütü hükümlüsü ve kanser hastası Güler Zere'nin serbest bırakılmasını içeren bir pankart açılmasına taraftarlar tepki gösterdi.

Bunun üzerine taraftarlarla pankart açanlar arasında çıkan kargaşaya önce özel güvenlik görevlileri ardından da çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Pankart açtıkları belirlenen 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Açılan pankart ise güvenlik görevlileri tarafından toplandı.

Maç öncesi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Livorno Kulübü Başkanvekili Ricci Nelro'ya plaket, yıldız futbolcu Lucarelli'ye yöresel kilim hediye etti.

Lucarelli de Durak'a Livorno Kulübü'nün flamasını verdi.

Maç sonunda her iki takım takımın oyuncuları taraftarları selamladılar.

İtalya'da komünistlerin takımı olarak tanınan Livorno'yu dün gece özel uçakla geldikleri Adana Havalimanı'nda 'Yoldaş Livorno' pankartları açarak karşılayan Adana Demirspor taraftarları, bugün de maç saatine kadar benzer gösteriler yaptı. İki takımın Fan Kulüp üyelerinin yakınlaşmasıyla gerçekleşen maç için bir araya gelen kulüp yöneticileri arasında da sıcak ortam oluştu.

"BİZ DE İTALYA'YA DAVET ETTİK"

Livorno Kulüp Müdürü Ricci Nelro, Aytaç Durak Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında Adana'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Havaalanında çok güzel karşılandıklarını belirten Nelro, şöyle dedi:
"Bu kadar ilgi beklemiyorduk. Her şey çok güzel. Tüm futbolcularımız ve teknik heyetimiz her şeyden çok memnun. İyi dostluklar kurduk ve bu dostluğun gelişeceğini düşünüyorum. Adana Demirspor'u İtalya'ya davet ettik. Bu dostluğun uzun yıllar devam etmesini umut ediyoruz. Bu atmosferin sahaya da yansıyacağını düşünüyoruz."

2'nci Lig 4'üncü Grup'ta oynayan Adana Demirspor'un tarihi günlerinden birini yaşadığını belirten Kulüp Başkanı Bekir Çınar, Livorno'yu Adana'da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını vurgularken şunları söyledi:
"Bizim gibi işçi takımı olan Livorno'yu Adana'da ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. İki takım arasında oynanacak özel maçı geleneksel hale getirmek istiyoruz. Umarım Livorno, İtalya'ya iyi ve güzel anılarla döner."

PASTA KESTİLER

Livornolu yöneticiler, teknik heyet ve futbolculara Hilton SA Oteli'ndeki öğle yemeğinin ardından Mono Pastanesi'nde tatlı ve dondurma ikram edildi. Mono Pastanesi İşletmecisi Hadi Akkale'nin yaptırdığı ve üzerinde Livorno'nun amblemi bulunan yaş pastayı Ricci Nelro ile birlikte kesen Başkan Bekir Çınar, sporun evrensel olduğunu söyledi.

LUCARELLİ DEMİRSPOR KAŞKOLU TAKTI

Boynuna Adana Demirspor kaşkolu takan Livorno takım kaptanı Lucarelli ise kendilerine gösterilen ilgi nedeniyle Adana Demirspor Kulübü yetkililerine ve Adanalılara teşekkür etti. Taraftarın ilgisinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Lucarelli, "Çok iyi karşılandık. Futbolcuların da özgür fikirleri var. Bu yüzden de siyasi görüşlerini açıklamaları normal" dedi.

LİVORNO'DA ENTERNASYONAL MARŞI

Livorno, ırkçılığa ve de endüstriyel futbola karşı İtalya'nın sol futbol geleneğinin temsilcisi olarak tanınıyor. İtalya Komünist Partisi'nin 1921 yılında kuruluşuna ev sahipliği yapıp anti faşist mücadele dönemi direniş hareketinin merkezi olan işçi ve liman kenti Livorno'da 1915'de kurulan kulübün taraftar grubunun lokalinin adı da 1921.

Livorno, 2005 yılında oynanan Lazio maçıyla adını tüm dünyaya duyurdu. Lazio takımı kaptanının attığı golün ardından taraftarına Nazi selamı vermesi, taraftarının bu selama karşılık vermesi sonrası Livorno ve Laziolu taraftar arasında kavga çıktı. Rövanş maçında tribünleri orak çekiç ve kızıl bayraklarla dolduran Livornolular, enternasyonal ve Çav Bella marşlarını söylemişti.

Attığı golün ardından yumruğunu havaya kaldırarak 1921'lileri selamlayan takım kaptanı Lucarelli, maçın ardından İtalya'da sevilmeyen adam seçilmişti. Babası hala liman işçisi olan ve komünist partisi üyesi olan Lucarelli, İtalya Milli Takımı'nın davetini reddederek, "Benim milli takımım Livorno" demişti.

KİMLİK KARTI

Takım Adı : AS Livorno Calcio
Ülke / Şehir : Italya- Livorno
Kuruluş Tarihi : 14.02.1915
Renkleri : Bordo beyaz
Stat-Kapasite : Statio Armando Picchi- 18.200
Başkan : Aldo Spinelli

ADANA DEMİRSPOR'UN KURULUŞU

Adana Demirspor, 1940 yılında İkinci Dünya Savaşının çıkacağı günlerde silah altına alınanların dışında gençleri sivil savunma ve spora yöneltme amacıyla çıkan "Sivil Savunma Mükellefiyeti" adi altındaki kanununla Kamu ve Özel Sektörde 500 Kişiden Fazla Eleman Çalıştıran kuruluşların Bir Spor Kulübü Kurmaları zorunluluğu kapsamında kuruldu. 21 Aralık 1940'da zamanın Devlet Demiryolları 6'ncı İşletme Müdürü Eşref Demirağ ve Demiryolları çalışanları tarafından kurulan ve Demiryolları personelinin aidatlarıyla finans edilen Adana Demirspor, 28 Aralık 1940'ta tescil edildi. O dönemde işçilerin katkı paylarıyla ayakta duran Adana Demirspor yönetimi, şu an kentte yaşayanlardan oluşuyor. Hala demiryolu işçilerinden katkı alan mavi lacivertli kulübün yönetiminde en az 1 kişi tüm dönemlerde görev alıyor.

Ünlü sanayici İhsan Sabancı'nın da başkanlığını yaptığı ve futbol takımı uzun yıllar şu anki Süper Ligde mücadele veren Demirspor, A milli takım teknik sorumlusu Fatih Terim'le birlikte bir çok ismi Türk sporuna kazandırdı. Ayrıca yüzme ve sutopu branşında ise uzun yıllar Türkiye kupalarını Adana'ya taşıdı.
Adana Demirspor'un ateşli ve fanatik taraftarlarının oluşturduğu, "Şimşekler Taraftar Grubu" biraz agresifliği, ama aynı zamanda tribünde yarattığı renklerle ünlü. Bu renkler, yer yer sosyal sorumluluk, yer yer de siyasi mesajlara dönüşüyor. 11 şehidin olduğu hafta tribünlerinde 20 bin Türk bayrağı dağıtılıyor, Ermeni soykırımını konusunda, "Fransız değiliz, soykırım bilmeyiz" sloganı atılıyor, Öğretmenler Günü unutulmuyor, toplu kan bağışı yapılıyor, lösemili çocuklar için kampanya açılıyor. Bunların özeti de, "Bedelsiz bir duygudur, fiyakalı duruştur Demirsporlu olmak, şeref, onur, gururdur" sloganında yer alıyor.

Takım Adı : Adana Demirspor
Ülke-Şehir : Türkiye-Adana
Kuruluş Tarihi: 28.12.1940
Renkleri : Mavi Lacivert
Stat-Kapasite : 5 Ocak - 18.300
Başkan : Bekir Çınar


Renkhaber.com-05.09.2009 01:00:20

Hiç yorum yok: