26 Ekim 2009

Açılım protestosunda linç girişimi


Açılım protestosunda linç girişimi

Açılım protestosunda linç girişimi

Alperen Ocakları üyeleri, İzmir'den Ankara'ya gelen Kent A.Ş. işçilerine saldırdı


26 Ekim 2009 10:01

İzmir Karşıyaka Belediyesi'nden atılan Kent A.Ş. işçileri, İzmir'den yaptıları yürüyüşü geçen hafta Ankara'da tamamlamış ve Abdi İpekçi Parkı'na kamp kurmuşlardı. Nöbetleşe bekledikleri park, yürüyüşlerini resmeden fotoğraf sergisi ve çadırlarıyla, hafta boyunca ziyaret edilen bir direniş yeri haline gelmişti. Örgütlü oldukları Genel-İş sendikasının ise CHP ile görüşmeler yaptığı bilinmekle birlikte, henüz sendikadan bir açıklama yapılmış değil.

Pazar günü, PKK'lilerin dönüşüne karşı bir eylem yapan Alperen Ocakları'ndan yüzlerce kişi, polisin kendilerini Abdi İpekçi Parkı yakınından geçirdiği esnada işçilerin bulunduğu yere küfürlü sloganlarla yürümeye başladı. Polisin araya girmesi esnasında işçileri darp ettiği görülürken, eylemciler polisin "nazik" tutumu ile uzaklaştırıldı. Saldırıda 2 işçi hafif yaralandı.

Saldırı üzerine işçilerle dayanışmak için parka gelen emek örgütleri ve sol gruplar, burada yaptıkları görüşmede ortak bir basın açıklaması yapma kararı aldılar. Alınan karara göre Pazartesi günü saat 17.30'da Yüksel Caddesi'nden toplanılıp işçilerin bulunduğu yere yürünecek.

TKP Ankara İl Örgütü'nden açıklama

TKP Ankara İl Örgütü bir açıklama yaparak saldırıyı lanetlerken, Kent A.Ş. işçilerinin yanında olduğunu ilan etti. Açıklamada şunlar söylendi:

"AKP'nin Kürtlere yönelik bir yandan 'açılım' yaparken diğer yandan aba altından sopa gösterdiği, Büyük Birlik Partisi'ne bağlı Alperen Ocakları'nın bu saldırısıyla somutlaşmıştır. Şeriatçı faşistlerin hazır sokağa dökülmüşken AKP'nin özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarına karşı mücadele eden işçilere saldırması ve Fethullahçı polislerden de destek alması bu bakımdan manidardır.

"Bu saldırı, AKP'nin emperyalist planları hayata geçirirken sokağı terörize etmekle kullandığı gericilere, işçilerin her tür direnişini bastırmakta da başvuracağının bir göstergesidir. Şeriatçı faşistler, sadece memleketi boğazlaşmaya ve bölünmeye sürüklemekte değil, Türk ve Kürt emekçilerini birleştirecek olan işçi mücadelelerini bastırmakta da mahir olduklarını ispatlamak istemişlerdir."


26.10.2009 10:01:46
Renkhaber.com

Hiç yorum yok: