31 Ekim 2009

'Kent A.Ş. işçilerinin yanındayız'

Özgürlükçü Sol Hareket'in Ankara Meclisi katılımcılarından bir grup, Abdi İpekçi Parkında kurdukları çadırda direnişlerine devam etmekte olan Kent A.Ş. işçilerini ziyaret etti. İşçiler geçtiğimiz gün Alperencilerin saldırısına uğramışlardı.

28 Ekim 2009 Çarşamba
Kent A.Ş. işçilerinin yanındayız
Levent Pişkin - ANKARA

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, CHP'li Cevat Durak Başkanlığındaki Belediyeye ait KENT A.Ş.'de çalışırken işten çıkarılan işçiler; aşlarına, işlerine sahip çıkmak için tam 182 gündür direnişteler. Mağduriyetlerini herkese duyurmak için, İzmir'den Ankara'ya 30 gün süren bir yürüyüş eylemi yapan işçiler, 16 Ekim'de Ankara'ya ulaştılar ve eylemlerine Abdi İpekçi Parkında kurdukları çadırda devam ediyorlar.

25 Ekim Pazar günü Alperen Ocakları üyelerinden oluşan bir güruhun saldırısına uğrayan direnişçi KENT A.Ş. işçileri destek amacıyla ÖSH Ankara Meclisi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Abdullah Çiftçi: "Direnen emekçiyle birlikteyiz"

ÖSH Türkiye Yürütmesinden Abdullah Çiftçi, ziyaretçiler adına yaptığı konuşmada, "Eyleminizin başarıya ulaşması için Özgürlükçü Solcular olarak her türlü desteği sunmaya hazırız. Geçmişten karanlık yüzlerini tanıdığımız ırkçı, faşist, emek düşmanlarının saldırıları işçileri yıldırmaz" dedi. "

DİSK'e bağlı Genel İş sendikası Şube Temsilcisi Mehmet Çınar, yaptığı konuşmada, CHP Genel başkanı Deniz Baykal'dan randevu talep ettiklerini, şu ana kadar herhangi bir cevabın gelmediğini ve böyle devam etmesi durumunda direnişlerinin başka bir boyuta taşınacağını söyledi.

Buluşmaa katılan DİSK bölge temsilcisi Kani Beko ise ziyaretten dolayı duydukları memnuniyetini dile getirdi.

Daha sonra işçilerin hazırlayıp ikram ettiği çay içilirken, İzmir'de başlayan direniş süreci ve bundan sonra nelerin yapılabileceğine ilişkin sohbet edildi. Ziyaret sonunda, dayanışma kararlılığını tekrarlayan ÖSH'liler, Abdi İpekçi parkından ayrıldı.


Fotoğraf: ÖSH Ankara Meclisi üyeleri ile direnişçi KENT A.Ş. emekçileri birlikte fotoğraf çektirdiler.


Muhabir:Turnusol Haber

Hiç yorum yok: