31 Ekim 2009

LeMan 'trafiğe inat bisiklet' dedi

LeMan 'trafiğe inat bisiklet' dedi

LeMan 'trafiğe inat bisiklet' dedi

İşte o kampanya


31 Ekim 2009 12:49

Dünyaca ünlü haftalık mizah dergimiz LeMan, yine başlattığı bir girişimle adından söz ettirdi. Bisiklet kullanımının 'kent' olma ölçütü sayıldığını belirten LeMan, aynı zamanda çevreci bir perspektifle de 'bisiklet kullanma kampanyası'na girişti. Buna yönelik olarak Facebook'ta 'LeMan Bisiklet Kulübü' başlıklı bir grup kuran dergi, kendisi gibi düşünen bisiklet kullanıcılarıyla birlikte ortak organizasyonlar yapma kararı aldı. Şimdi birçok bisiklet kullanıcısı LeMan'ın bu çağrısına uyarak gruba üye oluyor. Şimdi derginin söz konusu açıklamasını RENKHABER farkıyla aktarıyoruz:

***

LeMan Bisiklet Kulübü kuruyoruz. Bisiklet kulübümüz 7'den 70'e herkese açık olacak. Neden böyle birşeye karar verdik ve bu işe kalkıştık? LeMan Bisiklet Kulübünün amacı ne? Bunları biraz anlatmaya çalışalım. Pek çok ulaşım projelerinin tartışıldığı ve devasa trafik sorunları bulunan başta İstanbul olmak üzere özellikle büyük kentlerimizde bisiklet ulaşımı hiç akla bile gelmiyor.Oysa bisiklet kullanımının yaygınlığı kent olmanın birincil ölçütlerinden.

Ne yazık ki bizim kentlerimiz bırakın bisiklet yollarını, bisiklet geçişi için trafik işaretleri bile barındırmıyor. Bugün gelişmiş metropoller, kullanımını arttırmak için ücretsiz veya bedavaya yakın bisiklet kullandıran bisiklet istasyonları kurmuş durumda. Bisiklet kullanımı 7'den 70'e her yaşa uygun olabildiğinden sportif yanıyla halk sağlığı için de büyük önem taşıyor. Çevreci niteliğiyse tartışılmaz;

- LeMan Bisiklet Kulübü bisiklet kullanımını yaygınlaştırma özendirme ve bir ulaşım olarak tanımlanması için küçük bir adımla yola çıkıyor ve okurlarımız başta olmak üzere herkesin desteğini bekliyor. LeMan bisiklet kulübü bir üyelik sistemi de geliştirecek ve üyelerini çeşitli kolaylıklar sağlayarak destekleyecek. Sürekli kesintisiz

organizasyonlar aktiviteler düzenleyecek. Bu yolda öncülerin önünü açacak; bisikletle ilgili konularda eğitim verecek;

- İlk hedefimiz önce İstanbul'da daha sonra diğer şehirlerimizde haftada bir gün aynı saatte bir rota belirlemek ve binlerce bisikletli LeMan Kulüp katılımcısıyla bu etabı tamamlamak.. Bunu gerçekleştirirken var olan bisiklet kulüpleriyle dayanışma içinde bulunarak tecrübeli bisikletcilerle yol ve trafik güvenliğini maksimum ölçüde sağlamak.

- Bisiklet kullandırmayı özendirmek, şehri bisikletlerimizle süslemek ve rüzgarıyla estirmek.

- Bisiklet yolları ve trafikte bisiklet geçişi oluşturmak için kamuoyu baskısı oluşturmak.

- İsteyen katılımcılar için uzun bisiklet rotaları belirlemek (Şehirlerarası ve doğada) Daha uzun ülkelerarası rotalar belirlemek.

- Bu arada kurulduğundan beri en kötü karneye bisiklet veren LeMan önümüzdeki haftadan itibaren "Bulmaca" köşesini çözenlere de ödül olarak bisiklet vermeye başlayacak.

LeMan Bisiklet Kulübü (ilk adım facebook.. Katılım adresi leman bisiklet kulübü)

RENKHABER - ÖZEL
31.10.2009 12:49:56

Hiç yorum yok: