13 Ekim 2009

Memurlar 25 Kasım'da hayatı durduracak

Memurlar 25 Kasım'da hayatı durduracak

Memurlar 25 Kasım'da hayatı durduracak

KESK Genel Başkanı Evren: 25 Kasım'da iş yerlerinde üretimi durdurup uyarı grevi yapacağız dedi


13 Ekim 2009 12:46

KESK Genel Başkanı Sami Evren, 25 Kasım Çarşamba günü iş yerlerinde "üretimi durdurup, uyarı grevi yapacaklarını" bildirdi.
KESK Genel Başkanı Evren, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ile Mülkiyeliler Birliğinde düzenlendikleri basın toplantısında, yapacakları ortak iş bırakma eylemine ilişkin bilgi verdi.
Bu noktaya gelinmesinin birçok gerekçesi olduğunu ifade eden Evren, toplu görüşme masasına eşit şartlarda oturulamadığını savundu. Evren, "25 Kasım Çarşamba günü iş yerlerinde üretimi durdurup, uyarı grevi yapacağız" dedi.

NELER OLACAK ?

Evren, "uyarı grevi" yapılması kararlaştırılan 25 Kasım 2009 tarihinde uçakların uçmayacağını, trenler ve vapurların çalışmayacağını, okulların eğitim vermeyeceğini, vergi toplanmayacağını belirterek, "Kısacası, kamunun vermiş olduğu tüm hizmetler durdurulacak" dedi.
Hükümetle mücadelede iç hukuk yollarının tüketildiğini ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurulduğunu anlatan Evren, mahkemenin konfederasyonların toplu pazarlık hakkı bulunduğuna hükmettiğini söyledi.
"Haklıyız. Çünkü milyonlarca yakın kamu çalışanının vicdanını temsil ediyoruz. İnsanca yaşayabilecek bir ücret istiyoruz" diyen Evren, "Sayın Başbakan, IMF toplantıları sırasında, 'IMF ve Dünya Bankasını protesto edenlere kulak verilmesini' istemişti. Ama kendi hükümeti yıllardır kamu çalışanlarının taleplerine kulak vermiyor" diye konuştu.

-AKYILDIZ'IN SÖZLERİ-

Bircan Akyıldız da 8 yıldır devam eden toplu görüşme sürecine tüm samimiyetleriyle katılmalarına rağmen sonuç alamadıklarını söyledi.
Grev sürecine, başvurulabilecek tüm çözüm yollarının tükenmesi sonucu ulaşıldığını belirten Akyıldız, "Grev, sadece Kamu-Sen ve KESK adına değil, tüm kamu emekçilerinin haklarının savunulması adına yapılacak" dedi.
Evren ve Akyıldız, açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

Bir gazetecinin, "Memur-Sen grevi desteklemiyor. Aranızdaki sorun nedir, neyi çözemiyorsunuz, rekabet mi var?" sorusu üzerine Akyıldız, sendikalar arasında rekabet olması kadar doğal bir şey olamayacağını söyledi.
Kamu çalışanlarının haklarının, ihtiyaçlarının konfederasyona göre farklılık göstermeyeceğine dikkati çeken Akyıldız, şöyle konuştu:
"Memur-Sen'i örnek vererek ifade etmek istiyorum. Memur-Sen, toplu pazarlık sürecinden öncelikli olarak bir sivil anayasa önerisini öne çıkarmıştır. Sivil anayasa ile ilgili olarak bir rapor hazırlayıp Sayın Başbakan'a sunmuştur. Raporu biz inceledik. Bunun içerisinde devletin yapısı ve işleyişiyle ilgili her şey var ama kamu çalışanı yok. Orada olmayan kamu çalışanının grev ve toplu sözleşme hakkından bahsedilmekte ama en önemli unsur kamu çalışanı için ihmal edilmektedir. Bunlardan bir tanesi iş güvencesidir. Bu konuda söyleme baktığınız takdirde bizim gibi düşünülmekte ama iş rapora, belgeye geldiğinde düşündüğümüz ölçülerde bir kamu çalışanı tarifi yapılmamaktadır. Bunlar ciddi ayrılıklardır. Bu nedenle bizim Memur-Sen ile bu konuya bütünleştirmemiz mümkün değildir."


Renkhaber.com-13.10.2009 12:46:06

Hiç yorum yok: