10 Ekim 2009

Ufuk Uras'tan Aleviler'e çağrı

Ufuk Uras'tan Aleviler'e çağrı

Ufuk Uras'tan Aleviler'e çağrı

Ufuk Uras, Alevilere ve sanatçılara 'CHP'ye baskı yapın' çağrısında bulundu


10 Ekim 2009 10:22

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, demokratik açılım projesine destek için yeni bir girişim başlattı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile görüşerek "geri adım atmayın" mesajı veren Uras'ın hedefinde açılıma mesafeli duran anamuhalefet partisi CHP var.

Uras, CHP'nin direncini bu partiye yoğun destek veren kesimlerle kırmaya çalışıyor. Açılım projesini, tünel öncesi son çıkış olarak gören Uras, Zaman'a yaptığı açıklamada, "Son bir hamleye ihtiyaç var. Sanatçılar, aydınlar, Aleviler, CHP üzerinde bir baskı, basınç oluşturmalı. CHP ile MHP'nin milliyetçi cephe oluşturmaması gerekir. Toplumun vicdanı kabul ettiğimiz sanatçılar, aydınlar bir kere daha CHP'yi uyarmalı. CHP de yüzünü açılımlardan yana dönmeli." dedi.

Uras, demokratikleşme için Kürt ve Ermenistan sınırı sorunlarının çözülmesi gerekliliğine inanıyor. Eski ÖDP genel başkanı Ufuk Uras, özellikle sol görüşlü sanatçı ve aydınlarla temas halinde. Uras, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile önceki gün bir araya gelerek desteğini açıkladı. Negatif eylem ve söylemlerin açılım çabalarını etkilememesi gerektiğini kaydetti. Uras'ın ziyareti Bakan Atalay'ı da sevindirdi. Edinilen bilgilere göre, sanatçı ve aydınların desteğinden memnun olduklarını söyleyen Atalay, "Gizli, kimsenin bilmediği bir çözüm planımız yok." dedi. Uras, dün de DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile bir araya gelerek izlenimlerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Meclis'te yaptığı konuşmayı beğendiğini söyleyen Uras, muhalefet partilerinin sözlerini çarpıttığı görüşünde. Bu sözle, Cumhurbaşkanı'nın planı olmayanın, başkasının planlarına uymak zorunda kalacağını anlatmak istediğini belirten Uras, "Biz çözmezsek, başkaları çözer" ve "Baykal'ın çeşitlilik içinde birlik, hukuk, demokrasi sözlerini duyunca yüreğim kararıyor. Bu yanlış yorumlamaları da liselerdeki mantık derslerinin kaldırılmasının tezahürü olarak görüyorum." diyor.

10.10.2009 10:22:45-Renkhaber.com

Hiç yorum yok: