20 Aralık 2009

Bir gün size de lazım olur

Bir gün size de lazım olur

Nuray BABACAN Süleyman DEMİRKAN / ANKARA
20 Aralık 2009

Bir gün size de lazım olur















İşçilerle birlikte polisin biber gazlı müdahalesine maruz kalan CHP Milletvekili Çetin Soysal, Meclis’te İçişleri Bakanı Atalay’ın önüne limon koydu, “İşçiler gönderdi. Bir gün size de lazım olabilir” dedi. Atalay, olayla ilgili 2 müfettiş görevlendirdiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu, önceki gün ilginç bir protestoya sahne oldu. Abdi İpekçi Parkı’nda polisin biber gazlı ve basınçlı su müdahalesine maruz kalan TEKEL işçileri, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a, “limon” gönderdiler. Limonu, Atalay’a, işçilerle birlikte saldırıya uğrayan CHP milletvekilleri Çetin Soysal ve Ergün Aydoğan iletti. Soysal, limonu, “Bir gün size de lazım olabilir. Bunu tütün işçileri gönderdi” diyerek Atalay’a verdi.

Vekil çöpe attı

TBMM’de İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Atalay, bakanlığına yönelik eleştirilere yanıt verirken, TEKEL işçilerine ve milletvekillerine yapılan polis müdahalesine de değindi. Atalay, “Olaydan sonradan haberdar oldum. İki müfettiş görevlendirdim. Özellikle milletvekillerine yönelik boyutu araştırtıyorum” dedi. Bu sırada Soysal ve Aydoğan, komisyon sıralarında oturarak konuşmasını yapan Atalay’ın yanına geldi. Vekiller, önceki gün ziyaret ettikleri TEKEL işçilerinin Atalay’a iletilmek üzere kendilerine verdikleri limonu, “Bir gün size de lazım olabilir. Bunu tütün işçileri gönderdi” diyerek bakanın önüne koydular. Atalay, milletvekillerinin hareketi karşısında gülümseyerek teşekkür etti. Bakanın, yanında oturan Ak Parti Isparta Milletvekili Süleyman Sadi Bilgiç, işçilerin gazlı saldırı sonrası yüzlerini yıkadıkları limonu Atalay’ın önünden alarak çöpe attı.

Soysal, Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede, o gün yaşadıklarının Meclis’in itibarına yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, kendisini aramayan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e tepki gösterdi.

Meral: Yakıştı mı?

Eski Türk-İş Başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral da olayla ilgili olarak şunları söyledi: “Üniformalı teröristleri sınırda karşıladınız, işçi vatandaşlarınızın derdini sordunuz mu? İşçinin derdini sormak için üniforma mı istiyordunuz? TEKEL işçileri, AKP’ye dertlerini anlatmak istedi, anlatamadı. Sayın Vali’ye, Sayın Bakan’a yakışıyor mu, işçiyi o hale getirmek? Meclis’in onurunu koruyun.”

İşçiler limon gönderdi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, önceki gece TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, TEKEL işçilerine polisin biber gazlı müdahalesine değindi ve bu konuda duyduğu üzüntüyü tekrar milletvekilleriyle paylaşmak istediğini dile getirdi. Atalay konuşmasını sürdürürken, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ile CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, Atalay’ın oturduğu sıraya birer limon bıraktı.


http://www.hurriyet.com.t

Hiç yorum yok: