10 Nisan 2010

Kazım Koyuncu'yu rahat bırakın!

Kazım Koyuncu'yu rahat bırakın!

Koyuncu ailesi, 25 Haziran 2005'de kaybettiğimiz unutulmaz sanatçı Kazım Koyuncu'nun isminin, internet sayfalarında kötü niyetli kişiler tarafından pervasızca kullanılmasından şikayetçi.

07 Nisan 2010 Çarşamba
Kazım Koyuncuyu rahat bırakın!
Uğur Biryol - İSTANBUL

25 Haziran, sevgili Kazım Koyuncu’nun aramızdan ayrılışının 5. yıl dönümü… Peki, bunca zaman geçtikten sonra Kazım’ın yaptıkları, söyledikleri yeterince anlaşıldı mı? Herhalde anlaşılamadı ki, hala kötü niyetli birileri tarafından Kazım’ın ismi acımasızca kullanılıyor.

25 Haziran 2005’de aramızdan ayrılan, Karadeniz ezgilerinin unutulmaz yorumcusu
Kazım Koyuncu adına, Facebook isimli paylaşım sitesinde açılan onlarca sayfa, Koyuncu ailesini isyan ettirdi. Üstelik bu sayfalarda rahatsız edici yorumlar da yapılıyor. Son olarak Kazım Koyuncu adıyla açılan bir sayfada, Atatürk’e sövüldüğünü gören ağabeyi Hüseyin Koyuncu, bunu yapanlara tepki gösterdi ve “ Kazım’ın isminin internette yanlış lanse edilmesinden son derece rahatsızız” sözleriyle isyanını dile getirdi.

'KAZIM KİMSEYE DÜŞMAN DEĞİLDİ'


Karadeniz müziğinin unutulmaz yorumcusu Kazım Koyuncu’nun ardından yapılanlar sadece ailesini değil, onu ve müziğini sevenleri de üzüyor. Bu durum zaman zaman sanal alemde protestolara da neden oluyor.


Facebook'ta Kazım Koyuncu adına açılan
“hayranlık” sayfalarında, Kazım’ın isminin onun devrimci kimliğine ters bir biçimde kullanılmasından büyük üzüntü duyduğunu belirten ağabeyi Hüseyin Koyuncu, konuyla ilgili olarak konuştuğu Bianet’e şunları söyledi:

Bu olay Kazım’ı gerçekten sevenleri üzen bir olaydır. Böyle anlamsız konuları konuşup, gündem yapıp da ne elde etmeye çalışıyorlar? Bunu yapanların ailemize ve sevenlerine kasıtlı olarak yapıldığına inanıyoruz. Kazım’ı bu ülke insan olarak tanıdı, iyi bir sanatçı olarak gördü ve bağrına bastı. Böylesi bir sevgi karşısında onu karalamak adına yapılan haksız bir iftira olarak görüyorum. Bu kötü niyetli insanlar önce kendi işleriyle uğraşsınlar, başkasının adına böyle saçma sapan düşünceleri aksetmesinler. Zaten bizi bilen biliyor. Kazım’ın ailesi olarak onu ne kadar tanıdığımızı biliriz. Kazım, hiç kimseye düşman değildi, kimseyi kırmadı ama kötü giden ne varsa hep karşısında durdu. Devrimci kişiliğiyle bağlantılı olduğu için bunu kendisine görev bildi. Bu doğrultuda mücadelesini verdi ve insanların gözünde hiç kötü bir şey yapmadı. Bizim sıkıntımız Kazım’ı hiç kimse yanlış lanse etmesin, tanıyanlar çok iyi bilir. Bundan sonra herkesin daha dikkatli olmasını rica ediyorum.


Evet, Kazım’ın ailesinin ve sevenlerinin beklentisi, isminin kötüye kullanılmaması ve isminin üzerinden provokatif - kirli oyunlar oynanmaması… Çok mu şey istiyor bu insanlar, neden hala Kazım’ın peşi bırakılmıyor?


O insanlara biz de buradan duyurmuş olalım,
Kazım’ı rahat bırakın artık!

Fotoğraf: 25 Haziran 2005'de kaybettiğimiz Kazım Koyuncu, 26 Haziran'da İstanbul Açık Hava Sahnesinde yapılan törenden sonra binlerce seveninin omuzlarında köyüne uğurlanmıştı. Aradan geçen yıllar sevenlerini çoğalttı.





Muhabir:Uğur Biryol
Turnusol
07.04.2010- cuma

Hiç yorum yok: