19 Mayıs 2010

Cumhurbaşkanı Gül, Maden kazalarını araştırmak için adım attı




Cumhurbaşkanı Gül, Maden kazalarını araştırmak için adım attı

http://www.yenibursa.com/img/haber/large/b6661_abdullah-gul-bursa.jpg




19.05.2010
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Denetleme Kurulu’na madencilik sektöründe yaşanan kazaların nedenini inceleme ve araştırmak üzere talimatı verdi.

Son dönemlerde, ülkenin her yerinde, özellikle de kaçak ve aynı zamanda irili ve ufaklı özel açılan maden ocaklarında yaşanan göçük ve patlamalar sonucunda, Onlarca emekçinin hayatını kayıp etmesi; nihayet Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdi..

Cumhurbaşkanı; madencilik sektöründe yeterli önlemlerin alınmaması ve yatırımların yapılmaması sonucunda (göz göre göre yaşanan) meydana gelen kazalarla birlikte, ölümler ve yaralanmaların nedenini, Devlet Denetleme Kurulu'na geniş kapsamlı bir inceleme ve araştırma çalışması yapılması talimatı verdi.

****

Zonguldak'ta yaşanan maden kazası ve şu ana kadar umut verici bir haber alınamayan ocakta kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.. Devlet bütün gücüyle orada olduğunu bu günde gösterdi..! Başbakan oradaydı; konuşmasında bu bölgenin insanının kaderi bu.. Bu durumu yıllardır buranın insanı öncedende iyi bilir.. hepinize geçmiş olsun dileğimi iletiyorum.. dedi...

Protestolar vardı.. Protestocunun bir mühendis olduğu öğrenildi.. Polislerce karga-tulumba etkisiz hale getirilerek götürüldü...

Haber: evcioğlu

Hiç yorum yok: