14 Kasım 2010

KAYACIK KÖYÜ DAYANIŞMA PLATFORMU

KAYACIK KÖYÜ DAYANIŞMA PLATFORMU;
KIZIRNOS DERELERI SATILIK DEGIL
DIR !


EvcioğluHaber- Munzur'a vurulmak istenen hançer gibi, Karadeniz bölgesinde insanının yüreği gibi hırçın akan ve o güzel derelerin de, çevre ve doğa katliamı sürüyor..
Kayacık Köyü Dayanışma Platformundan yapılan açıklamaya göre; Trabzon Araklı'nın Kayacık köyü pek çok bölge gibi, burasının da 'HES' tehditi ile karşı karşıya olduğu bildirildi..
"Karadeniz’de yapılması planlanan 700 den fazla HES projesinin asıl amacının enerji üretmek değil suların sirketlerin ticari metasi haline getirilmesi olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek." diyen
KAYACIK KÖYÜ DAYANIŞMA PLATFORMU;
AKP
Araklı ilçe başkanı MUSTAFA TEKİNBAŞ'ın Kayacık köylü olmasından kaynaklı; sorunun daha da zorlaştığını ve köylülerin kandırıldığını ve 1.000-TL. gibi komik rakamlarla köylülerin kandırıldığını ancak; herkesin uyandığını ve bu katliama karış çıkacaklarını ifade eden platform;
"Geçtiğimiz günlerde Kayacık köyünde gençler, HES karşıtı pankart astıkları için gözaltına alınmışlardı.

Araklı-Kayacık köyünde gerçekleşecek olan, kitlesel basın açıklamasına kültürüne, deresine ve yaşamına sahip çıkan herkesi bekliyoruz." denilerek, Kitlesel bir Basin Aciklamasi yapacaklarını ve tüm çevreci ve dağına, yaylasına, doğasına, çevresine sahip çıkan herkesi 19 Kasım 2010 cuma saat:14:00 de Trabzon Araklı / Kayacık Köyü'ne bekliyoruz.. denildi..

Bu oyunun bozulacağını ve mücadelenin her türlü eylem ve etkinlikle sürdürüleceğini açıkladılar..

Çevre illerin destekleri ile, Kayacık köyü "kayalık" olmayacak. denildi..


KAYACIK KÖYÜ DAYANIŞMA PLATFORMU
Kitlesel Basin Aciklamasi
Tarih: 19 Kasım 2010 Cuma 14:00
Yer: Trabzon Araklı / Kayacık Köyü



EvcioğluHaber-14.11.2010

Hiç yorum yok: