27 Kasım 2010

Tüketici Hakları Darneğinden "KKDF" nin yükseltilmesine karşı İhtarname dilekçesi

Tüketici Hakları Darneğinden
"KKDF" nin yükseltilmesine karşı İhtarneme Dilekçesi

EvcioğluHaber- Tüketici Hakları Derneğinden KKDF'na karşı İhtarname çekmeye ilişkin dilekçe örneği ve Kamuoyuna karşı basın açıklaması yapılarak, kendilerine müracat ettikleri taktirde her türlü desteğin verileceğini açıklamışlardır..

THD Üyelik Çağrısı (TIKLA)

İşte size dernek tarafından hazırlanan
Örnek Dilekçe; Kopyeleyerek yazdırabilirsiniz..

(İADELİ APS ile Gönderilecek)

İHTARNAME

İHTAR EDEN : Tüketicinin Adı Soyadı

Adresi:

İHTAR EDİLEN : 1) …………………. Bankası Genel Müdürlüğüne

Adresi:

2) …………Banka …………….. Şubesine

Adresi:

İHTAR KONUSU : Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Kesintileri Hakkındadır.

OLAYLAR :

  1. 28 Ekim 2010 tarihli Resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla “ Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu” kesintilerinin oranı %15’e çıkarılmış ve Gelir İdaresi Başkanlığı Bankalar Birliğine genelge göndermiştir. Bankanızın ………… şubesinden almış olduğum tüketici kredisine uygulanan Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu artışının hukuka aykırı olarak yansıtılacağı öğrenmiş bulunmaktayım.

  2. 4822 Sayılı Kanunla Değişik 4077 Sayılı Kanun’un 10.maddesinde “Taraflar arasında akdedilen sözleşmede öngörülen kredi şartları, sözleşme süresi içerisinde tüketici aleyhine değiştirilemez.” Hükmü gereği, ayrıca genel kural olan yasaların geriye yürütülemeyeceği ilkesi ve yine Kararın “Yürürlük” başlıklı 2.maddesinde de “Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer” hükmü gereğince tüketici hukuken korunulmuştur.

SONUÇ :

Tüm bu nedenlerle, rızam dışında, yasaya aykırı olarak yapılan bu uygulamayı kabul etmiyor, haksız olarak tarafımdan fazladan tahsil edilen ya da edilecek miktarların yıllık en yüksek faiz oranı talep ederek geri isteyeceğimi önemle ihtar ve ihbar ederim..../...../.2010

Ek: 1 Nüfus cüzdanı fotokopisi

İhtar ve İhbar eden
Adı ve Soyadı
İmza

Hiç yorum yok: