26 Aralık 2010

*OLEYİS NEDEN DİSK'TEN, HAK-İŞ'E GEÇTİ



*OLEYİS NEDEN DİSK'TEN, HAK-İŞ'E GEÇTİ?


EvcioğluHaber- Türkiye'den; DİSK'e bağlı bir işçi sendikası YOL DEĞİŞTİRDİ... Kendine özgü yapısıyla işçi sınıfının en önünde dururdu ve etkin bir mücadele anlayışı ile çalışma yaşamına müdahale ederdi..

Anlaşılan vaz geçti..!

DİSK'in kurulduğu tarihte, Türkiye'de toplumsal çalkalanma yaşanıyor ve işçi sınıfı da bu çalkalanmanın içinde yerini bulmaya çalışıyordu.. 1970'li yıllardı..! Türkiye rotasını kayıp etmiş bir gemi gibi sürükleniyordu bir yerlere.. Emperyalistler; ülkemizde her türden oyunu sahneye koymuşlardı.. Sokaklar kardeş kanıyla yıkanıyordu.. Eli kanlı kiralık katiller, sermayenin çıkarlarını korumak ve yeni bir sömürü düzeninin kurulması için işçi çocuklarını ve aydınlarını öldürüyorlardı..
İşte tamda o tarihlerde, TÜRK-İŞ ten ayrılan emekçiler DİSK'i kurdular.. Büyük bir olay olmuştu.! Toplumsal yaşama müdahalede yetersiz ve isteksiz kalan TÜRK-İŞ in yerine mücadeleci ve emikçileri ilgilendiren her konuda müdahil olan bir sendia olarak tarihimize geçmişti...
Oleyis'in DİSK gibi mücadeleci bir sendikayı yıllar sonra bırakıp; tam anlamıyla ters orantı da diğer konfederasyona geçiş yapmalarının ne anlam taşıdığı doğrusu merak konusu..

-Bir; geçtikleri sendikanın hak alma yönünde , DİSK'ten dahamı kararlı tutum ortaya koyup; emekçilerin haklarını alırken, DİSK artık önceki DİSK değilde daha direnişçi, mücadele gösteren bir sendikamı arıyorlardı..? Tavizsiz direniş mi gösteriyorlar da onun için mi geçtiler...?
-İki; Acaba sendika ağaları böylemi uygun gördü.?
-Üç; İşçilerin bilmediği başka bir nedeni var mı?

Hadi , bu üç nedenin de olmadığını var sayarsak..!
O zaman daha önemli ve çok gizli bir nedeni olmalı..!
Ama; işin en can alıcı yanı ise ; OLEYİS gibi bir işçi sendikasının; mücadeleci ve adını Türkiye işçi sınıfı tarihine kalın harflerle yazdırmış bir sendikanın, bu gün geldiği nokta tüm devrimci ve demokrat sendikacıları düşündürmesi lazım gelir...?
Neden?
İşte nedeni ..!
Ey.! Sendika bürokrasisi.!
Sizlerin yönettiği sendikaya insanlar şu yada bu nedenle üye oluyorlar..! Ama; onları eğitmek, örgütlemek sizin asli görevleriniz dendir..
Sizler bunu yapmak yerine, nasıl olsa çantada keklik diyorsunuz ve sendika üye aidatlarını alıp; yüksek maaşla yan gelip, yatıyorsunuz..!

Hasbel kader size üye olmuş, O işçilerin size gelişini sanıyorsunuz ki; sınıf ve sendikal bilinci yeteri kadar yüksek ve ayrıca bir eğitim gerektirmez.. !
Öyle olmadığını işte gördünüz.. DİSK gibi bir sendikadan, HAK-İŞ'e geçerken neden itiraz etmedi işçiler acaba? sordunuzmu kendinize?
Kağıt üzerinde üye sayınızın çok olması yetmez..! Onların sınıfsal anlamda eğitilmesi ve sendikal mücadelenin gerekliliğine ve dernekten farklı bir şey olduğunu öğreteceksiniz.. Olmaz ise; bu sonuç kaçınılmazdır..
Diğer sendikalarında olacağı durum da o.. !

Edindiğim bilgiye göre; üstelik sendika başkanı da eski CHP milletvekili imiş.. Bu da işin cabası...!

Herkese hayırlı olsun..!

EvcioğluHaber-26.12.2010


Hiç yorum yok: