26 Ocak 2011

Ekmeğimizden Kesiyorlar..!

Ekmeğimizden Kesiyorlar..!

EvcioğluHaber- Eskiden, sofrada ekmek mutlaka olacak denirdi. Çünkü; yeterli gıda maddeleri olmadığından, karın doyurma (mideyi doldurma) aracıydı.. yoksullar genelde ekmek ağırlıklı beslendikleri için zayıf olurlardı ama, çok çalışır güçlü olurdu.! Enerjisi yüksekti ekmeğin..
Ekmeği bol içi pek dolu olmazdı..
Ekmek vaz geçilmezdi..
Aynı zamanda, eskiden beri ekmek namet sayılır yere düşmüş ise alıp bir duvar üstüne konurdu..
**
Ekmeğimizin besleyiciliği kalmadı..

Eskiden ekmeğimiz de besleyiciydi..
Buğday, tarladan geldiği gibi un-ekmek yapılmıyor. artık. Türk toplumu çoğunlukla ekmekle beslendiği halde; şimdilerde, onun besleyiciliğinden söz etmek imkanı kalmadı..
Yediğimiz ekmek artık içinde bulunan vitaminlerden yoksun ve dolayısı ile kof..
Kapitalisler; buğday unundan bile yağ çıkartıp, faydasız bölümünü ekmek yapıp bize yediriyorlar..

İki gün önce televizyonlarda bir haber geçiyordu.. Ekmekte bulunan "Buğday Yağı" çıkartıldıktan sonra un ekmek yapılıyor.. Buğday yağı sağlığımız açısından çok önemli olan B ve E vitaminleri açısından oldukça zengin olduğu ve bu vitaminler henüz buğday un yapılırken sıkıştırılarak yağ ile birlikte alınıyormuş..
Fakirin tek umudu ekmeği vardı.. Tek doyurucu ve besleyicisi.. Onunda yağını çıkartıp; kozmetik sanayide kullanıyorlar.. Kadınların ciltleri güzelleşiyor ve sistem para da kazanıyor belki; ama fakirin ekmeği artık beslemiyor..!

Buğday Yağı Nerelerde kullanılıyor..

Buğday yağı cilt bakımı için kullanılabilcek mükemmel bir cilt bakım ürünü ve hücre yenileyici özellikte selülit için; yanık yara ve diğer cilt problemlerinde kırışıklıklarda etkili bir yağ olarak kullanılıyor..
Ayrıca hassas ve yıpranmış saçlar için faydalı olup; Cilt lekeleri, güneş lekeleri ve doğum lekelerini giderici olarak ve yüzde vücudun diğer bölgelerinde rahatlıkla kullanılabilir.

Buğday Yağının Faydaları : E vitamini ve mineraller bakımından zengin olup; yüzün ve vücudun E vitamini ihtiyacını karşılar.
Kullanım Önerileri : Nemlendirici olarak banyo sonrasında yüz ve vücuda masaj yapılarak uygulanır. Ayrıca kuru saçlar içinde çok güzel bir bakım ürünü. Kuru saçlar için Buğday yağı ile yapılan bir bakım önerilir.


EvcioğluHaber-26.01.2011- Çarşamba

1 yorum:

Soner alkan dedi ki...

Merhaba site yöneticsi arkadaşlar. Hakikaten hiç duymamıştım Ekmeğimizden de yağ çıkarıyorlar demek, pes doğrusu. Bir tek o kalmıştı dokunmadıkları. onuda yaptılar demeki.
Bunlar bizim ekmeğimize göz koyanlar.
Unutmamak lazım.. Keçiden yağ çıkarıyorlar.
Yakında yaşama özel parası isterlerse şaşma..
herşey Beklenir, bu sömürü düzeninden..