30 Ocak 2011

MISIR'DA "HALK İSYANI" ARTARAK SÜRÜYOR

MISIR'DA "HALK İSYANI" ARTARAK SÜRÜYOR

EvcioğluHaber- Mısır'da Hüsnü Mübarek'in 30 yıldır sürdürdüğü baskıcı yönetime karşı, "halk isyanı" gösteriler artarar sürüyor.
Sokağa çıkma yasağı ilan edildiği halde yine de önüne geçilemeyen gösteriler ülkenin her yerinde artarak devam ediyor.. İsyanlara karşı polisi çekip; askeri devreye soktuğu halde, ülke de yağmanın önüne geçilemiyor.. Gösterilerde 100'den kişinin öldüğü ve yaralıların ise çok sayıda olduğu gelen haberler arasında..
Ülkedeki yabancıların, başta Türklerin tahliye edilmesi için bugün iki uçağın Mısır'a gönderildiği ve tahliyenin hemen başlayacağı bildiriliyor... ABD ve Avrupa ülkelerinin büyükelçilik görevlileride geri çekildiği belirtilmekte..

Mısır'da yaşanan İsyanların Cezaevlerine de sıçradığı ve bazı cezaevlerindeki mahkumların kaçtığı ve çoğunluğunun Müslüman Kardeşler Örğütünün üyeleri olduğu bildiriliyor..

Bu gün Mısır’a giden Türk Atıcılık Milli Takımı’nında 12 sporcusuyla mahsur kaldığı ve devlet yetkililerinden hiç kimsenin karşılamaya gelmediğini bildiren milli sporcular, Türkiye’ye geri dönmeye çalıştıkları açıklıyoryordu..

Mübarek, ayrıca son 30 yıldır ilk kez bir başkan yardımcısı atadı. İstihbarat Şefi General Ömer Süleyman, Mübarek’in yardımcısı olarak görev yapacak.
**

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek; Hükümetin istifasını isteyerek isyan edenlerin tepkisinin artması sonucunda, Kabineyi lağvederek yeni hükümeti kurması için eski Sivil Havacılık Bakanı Ahmed Şefik’i görevlendirdi.
Ayrıca; Mübarek'in, 30 yıldır başkan yardımcısız yürüttüğü başkanlığına İstihbarat Şefi General Ömer Süleyman'ı başkan yardımdıcısı olarak atadığı bildiriliyor..

Tunus'ta yanan isyan ateşi, Mısır'ı etkilerken, İSYAN,'ın tüm dünyanın (arap ülkeleri hariç) kanlı diktatör olarak tanımlayıp; işlediği 'İnsanlık Suçu'nun cezasını çekmesi için her hanği bir ülkede yakalandığı taktirde yargılanacak olan Ömer El Beşir'in zulüm ve baskıya karşı da eylem ve gösterilerin 'Sudan' da başladığı bildirildi..


Dünyada baskı ve diktatörlükle yönetilen ülkelerin çoğunda başlayıp sürmekte olan isyan umuyoruz ki: dünyaya insanca yaşanacak bir dünya ve akibetinde özgürlük getirmesini diliyoruz..


EvcioğluHaber-30.01.2011-Pazar

Hiç yorum yok: