28 Şubat 2011

Kılıçdaroğlu:Hoşgeldin Yılmaz Büyükerşen

Kılıçdaroğlu:Hoşgeldin Yılmaz Büyükerşen


EvcioğluHaber- Kılıçdaroğlu : “Hocama altı okun çatısı altına geldiği için, Mustafa Kemal’in partisine geldiği için teşekkür ediyoruz. Hoşgeldin Yılmaz Büyükerşen” dedi.

27 Şubat 2011 - Pazar

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve DSP il ve ilçe örgütleri, İlçe Belediye Başkanları, Meclis Üyelerinden oluşan kalabalık bir grubun CHP’ye katılımları için Porsuk Spor Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmadan satırbaşları:

“Adım adım Türkiye yi dolaşağız ve Türkiye’de AKP iktidarının kabusunu anlatacağız. Adım adım gezeceğiz özgürlük ve demokrasi isteğimizi bütün Türkiye’ye haykıracağız. Biz işçinin, sanayicinin, esnafın derdini anlatacağız ve sahip çıkacağız.”

“Bir şeyi unutmayın. Yola çıkarken tek hedefimiz vardı halkı kucaklamak . Biz her yerde söylüyoruz biz halkın sorunlarına talibiz. AKP ile aramızdaki fark bu; Onlar ülkeyi çağdaşlaştırmıyor, biz çağdaşlık istiyoruz, onlar kadın- erkeke eşitliğine inanmıyor ama biz inanıyoruz.

“Kadın kardeşlerime seslenmek istiyorum seçme seçilme hakkını size sağlayan parti CHP. Şimdi kadınlarımıza bir fırsat daha veriyoruz. Siyasal hak tanıdık, şimdi de ekonomik hak da tanıyacağız. Kadın makarna kuyruğunda beklemeyecek, bulgur kuyruğunda beklemeyecek. Yoksul ailelere ayda en az 600 lira vereceğiz. Kadınlarda da memurlar gibi işçiler gibi gidip bankadan paralarını çekebilecekler.Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.”

“Eskişehir’deyiz güzel bir kentteyiz, modern bir şehirdeyiz, üniversite kentindeyiz. Ve Eskişehiri Eskişehir yapan belediye başkanımız burada . Yılmaz Büyükerşen burada. O burada aramızda Eskişehir’de halka hizmet etti, Eskişehiri dünyaya tanıttı.”

“2002’de Eskişehire tramvay getireceğiz dedi. Tramvayı 2 yılda bitidir. Yılmaz Büyükerşen verdiği sözü tutu. Hangi AKP’li Belediye verdiği sözü tutu. Ama o tutu. 2007 de tramvayın kapsitesi yetmez dedi ve 120 bin yapacağım dedi. Her altı ay da bir projesini onaylatmak istedi. Yıl 2007, şimdi 2011… Ben sizden para da istemiyorum, Eskişehir’e hizmet edeceğim dedi. Karşısında bir duvar.. .Recep Bey ne demişti? Belediyeler arasında ayrım yapmayacağım dedi. Ama yetki veriyor mu Eskişehir’e ?Yetki vereceğim diyor, hayır yapma diyorlar. Şirmdi de İller Bankasını Yılmaz Büyükerşen’nin karşısına dikiyorlar…”

“Ankara metrosu bitti mi İstanbul metrosu bitti mi? Hayır. Şimdi de AKP’li belediyeler yapmadı, devlet tamamlasın diye uğraş içindeler. Bütün bunlara karşın ne diyor Yılmaz Büyükerşen ? ‘Arkadaş bana dokunmayın gölge etmeyin, ben kendim yapacağım diyor .’”

“Önümüzdeki dönemde size söz veriyorum iktidarı değiştireceğiz. Eskişehir’e sizlerin layık olduğu şekilde hizmet edeceğiz.”

“Artık bölünmeyeceğiz, beraber olacağız. Tek hedefimiz var, halkın iktidarını kurmak. Belediye başkanlarımıza, iki belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Halkın iktidarında onlarla çalışmaktan onur duyacağım.”

“Başbakanlığa gelmemiz benim değil, sizlerin elinde. Geçmişte hangi partiye oy verirseniz versin, şimdi CHP’ye oy vermenizi istiyorum. Tenceriniz kaynamıyor mu? Adres CHP, temiz siyaset mi istiyorsunuz ? Adres CHP, Geçinemiyor musunuz? Adres CHP”

“Gençler.. siz destek verdikçe durmayacağız halkın iktidarını kuracağız.”

“Mücadelemiz kutsal bir mücadeledir. Temiz siyaset için halkı kucaklayan bir mücadeledir. Cumhuriyet Halk Partisi artık halkıyla buluşuyor.”

“Biz yolumuzu çizdik, haritamızı çizdik. Gücümüz sizdedir. Halka inanyıruz. Bugüne kadar oy alamadıysak daha çok halka gideceğiz.”

“Çiftçiyi Ödemiş’te dinledik.. Kimileri 50 bin dedi, kimileri 100 bin kişi mitingte vardı dedi. Şimdiye kadar olmayan bir katılımla çiftçimizle buluştuk. Neden Ödemiş? Eskiden Menderes Ovasında pamuk üretilirdi . Şimdi yurt dışından getiriyoruz. Çünkü halkı düşünmediler.”

“Aramıza katılan arakdaşlarımızı hiç ayrı düşünmediler, kardeş partimizdeydiler. Ecevitin, halkçı ecevitin partisinden geldiler. Ecevit bizim de liderimizdir. O halkçi bir liderdi. Bu vesile ile Eceviti de anmak istiyorum.”

“Hocama huzurunuzda altı okun çatısı altına geldiği için Mustafa Kemal’in partisine geldiği için teşekkür ediyoruz.

Hoşgeldin Yılmaz Büyükerşen”

CHP’ye birçok DSP’li Belediye Başkanı, il ve ilçe yöneticisi ile katılan Yılmaz Büyükerşen’nin katılım toplantısındaki konuşmasından satırbaşları :

“CHP’li arkadaşlarım, kıymetli hemşerilerim. Mazlum ama mağrur vatandaşlarım hepinizi sevgi ve saygı ile karşılıyorum. Bugünden itibaren yeni rozetlerimi takıyoruz. Ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Ataütrk’ün gururla yakasında taşıdığı rozet bu.”

“Düne kadar taktığımız rozet farklıydı ama savunduğumuz ilkeler aynıydı. Aynı yerdedik şimdi yine aynı yerdeyiz. Kendimizi farklı bir yerde hissetmiyoruz. Aramızdaki duvarları yıkıyoruz, o kadar.”

“Çağdaş bir şehir kurmak için savaşıyoruz. Yapcağımız bir çok şeyi AKP nin milletvekilerri ve onların baskısı altında olan belediyemiz için savaşıyoruz kelimesini özellikle kullanıyoruz. AKP iktidara geldiğinden beri hizmet için Ankara’daki bürokratlarla, elerle savaşıyoruz ama bizim hizmetimizi engellemiyorlar.”

“Tek sıkıntımız engellemeler de değil, müfettişlerin biri geliyor diğeri gidiyor. Teftişe karşı değiliz ama asılsız iddialara maruz kalıyoruz. Hep haklı olduğumuz ortaya çıkıyor. Bekledikleri sonuçları almadıkları zaman tekrar tekrar saldırıyorlar.”

“CHP’ye geçişimiz onları çok korkutuyor. Çok korktukları için komplolar kurmaya şimdiden başladılar. Ama Eskişehirlileri ve bu ülkenin insanını tanımıyorlar. Haziran’da sandıkta hak ettikleri cevabı alacaklardır.”

“Ben ve arkadaşlarım iktidara talip olduğu için ve iktidar olabileceği için buradayız. İktidarı çok istiyoruz ama iktidarın nimetleri için değil. DSP’nin ilçe örgütleri, ilçe beldiyelerimiz, Başkanlarımız, Meclis Üyelerimizle beraber CHP’ye geçiyoruz.”

http://www.chp.org.tr/?manset=kilicdaroglu-

EvcioğluHaber-28.02.2011-Pazartesi

Hiç yorum yok: