13 Şubat 2011

Kılıçtaroğlu; 8 yılda 6 kez 'Mali Af' getirildi

Kılıçtaroğlu; 8 yılda 6 kez 'Mali Af' getirildi

EvcioğluHaber- "İktidar olduğumuzda yoksulluğu yok edeceğiz, yönetmeyeceğiz" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu Bu gün (pazar 13 şubat) TRT 1'de Yavuz Donat'ın sunduğu ve Öğretim üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman ve Gazeteci Fehmi Koru'nun da bulunduğu bir canlı yayın konuğuydu..

Ülke ekonomisinden, siyasal yaşama; yargıda yaşanan sorunlardan, demokratik hakların kullanılmasına ve ülkenin önemli gündem maddelerinden Kürt sorununa ve ortddoğu'da yaşanan ve domino etkisi yaratan halk hareteklerine ve devrilen diktatörlere kadar..
Bu durumun Türkiye de neden ve nasıl algılanması gerektiği ile ilgili olarak bir çok konuda sorulan sorulara cevap verdi..

Gazeteci ve öğretim üyelerinin çapraz sorularına verdiği cevapları ise şöyleydi..
-CHP iktidarında yoksulluğu yok edeceklerini belirten Kılıçtaroğlu; "İktidar yoksulluğu ortadan kaldırmıyor; yoksulluğu yönetiyor" dedi.
"Aile siğortası" çıkartacaklarını ve her aileye 600 Tl. yoksulluk ücreti olarak para ödeyeceklerini belirtti..

-Arap ülkelerinde teokratik iktidarlar yıkılırken; "Başbakanın yetkilerinin dünyanın çoğu liderlerde bile yok" diyen Kılıçtaroğlu; "kendisi yurt dışında konuşuyor ve diyorki 'Gittiğimde hemen Meclisi toplayacağım.!' diyor. Meclis Başkanı M. Ali Şahin hiç bir şey söylemiyor.. Bu durum sizcede anormal değilmi? Bu tür yetkiler bir Başbakan'da toplanıyor olması demokratik ülkelerde olmaması gereken bir durumdur.. Şah'in dur bakayım neden demiyor? Çünkü; kendisini oraya seçtiren o olduğu için..! " dedi.
-Ekonomik büyümede Avrupa ülkelerinden bile önde olduğumuz konusunda ne diyorsunuz?
Kılıçtaroğlu; "Evet ekonomi büyüyor..! Ama nasıl büyüyor..Bu durumu ne ile kıyaslayacağız.?
İşte burası önemli.! Önceleri İtalya, Arjantin gibi ülkelerle kıyas edilirdi.. Şimdi onlar bizi geçti..
1 Milyon dolar getiren ik ay sonra; 60 bin dolar götürüyor.. Ülkeye devamlı sıcak para geliyor ve devamlı borçlanılıyor.. Üretime dayalı bir büyüme değil.. Eğer ekonomik büyüme gerçek anlamda olsydı? istihdam ve yatırım gerçekleşirdi.. İşsizlik durmadan artıyor. Gençlerin 3/1 işsiz..! Ekonomik büyüme gerçek olsaydı; iş adamlarıını kurtaran 6 kere 'Mali Af' kanunu çıkarılmazdı..! İşte bu da ekonominin iyi yönetilmediğinin bir göstergesidir.."
dedi
Demokrasiyle ilgili soruya ilişkin verdiği cevap ise;
"Sizler daha iyi biliyorsunuz.. Eger gazeteciler içerde tutuklysa demokrası sorgulanmalıdır" diyen
-
"Ülkemizde etik değerler de bir aşınma var. Bir ay önce müşteşar olarak atanıyor ve bir ay sonra; Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanacak.." dedi.

Önümüzdeki Genel Seçime ilişkin de görüş belirten Kemal kılıçtaroğlu
"Milletvekilleri adaylarının belirlenmesini, ön seçim ve ön yoklama ile yerinde belirleyeceğiz.. " dedi..
Fuat Keyman'ın "Alevi ve Kürt" sorununa ilişkin nasıl bir çözüm öner getireceklerini de şöyle cevapladı..
-Kılıçtaroğlu; "Biz Alevi ve Kürt diye ayrı ayrı dillendirmeden ve ülkenin doğu ve batı arasındaki ekonomik uçurumu ortadan kaldıracak önlemleri alacağız.. Demokratik gelişmişlik ne kadar ileri düzeyde olursa bu sorunlar ortadan kalkar.."
dedi.
Peki sizde görüşecekmisiniz? sorusuna ise; "Devletin kurumları şu anda yapıyor bunu.. Tabiki biz de bu sorunların ortadan kalkması için bir çok yöntemi kullanacağız.."
dedi

EvcioğluHaber-13.02.2011-Pazar

Hiç yorum yok: