13 Mart 2011

Doğa verdiğini geri alıyor!

Doğa verdiğini geri alıyor!

EvcioğlHaber-
Dünyada neler oluyor..? Ortadoğu ülkelerinde halklar isyan ediyor, Japonya'da yaşanan ve dünyanın gördüğü en büyük depremle birlikte 'yerküre yörüngesini' değiştiriyor.
Anlaşılıyor ki; Doğa verdiğini geri alıyor!
Yıllardır baskı altında yaşayan Ortadoğu halkları, Tunus'ta başlayan isyanın, tusunami etkisiyle kimsenin aklına bile gelmeyecek ülkelerin diktatörlerini bir bir yıktılar..
Ve kalan dikta rejimleri de ortadan kaldırmak için savaşıyorlar..
Ortadoğuda yaşanan bu halk isyanları tesadüf olamaz.! Olsa, olsa: yıllarca baskılanmış özgürlüklerin kaynama derecesine ulaşmasıyla patlamanın gerçekleştiği anlaşılmaktadır.

Japonya'da yaşanan 8.9 şiddetindeki deprem; depreme karşı olağan üstü hazırlıklı ve eğitimli olan halkı çok fazla etkilemiş görülmüyor ..
Eğer; bu deprem herhangi bir ülkede yaşanmış olsaydı? tesadüfen bir dağ başında çobandan başka canlı kalan olmazdı.. !
Ancak; depremin ardından gelen okyanus sularının "Tusunami" kenar şehirleri basmasıyla, korkunç boyutta bir etki yarattı..
Öyle bir şiddetteydiki; kocaman gemileri, vapurları kağıttan oyuncaklar gibi şehrin içinde caddelerde sürükledi.. Arabaları, evleri sürükleyerek okyanus sularına gömdü..
Yani; doğa verdiğini geri alıyor.. Baksanıza.!
Nasıl ki; Ortadoğu'da yaşanan halk isyanları, tüm dünyada insanın emeğini, kanını sömürenleri tedirgin etmeye ve yeniden yapılanmalar oluyorsa; Japonya'da yaşanan felaketlerin sonucunda da dünya da yeniden yapılanma gerçekleşecek. Bilim insanları; japonya'nın depremden sonra 10-20 cm. karaya yaklaştığını belirtiyorlar. Dolayısı ile; yerkabuğunda da kırılmalar ve değişimler kaçınılmaz görülüyor..
Doğada ve insanda yaşanan bu değişimler; iklimleri, gece ve gündüzleri, kışları ve yazları değiştirmeyecekmi? Yani; hiç bir şey eskisi gibi olmayacağa benziyor.. İnsandaki bu doymak bilmeyen bencillikler var olduğu sürece, gelecek felaket kaçınılmaz olacak..
Depremle gelen Tusinami'nin ardından, bir de 'NÜKLEER SANTRAL'de patlama gerşekleşiyor.. Yani; yeni bir 'ÇERNOBİL FACİASI' geliyor.. Faydasından bin kat daha zararlı olan bu Nükleer Santraller hala; yeniden inşa edilmektedirler. Bizim enerji Bakanımızda; japonya gibi süper güç bir ülkenin bile, her türlü tedbirin alınmasına rağmen tehlikeyi önleyememesine karşın: "Nükleer Santral kurulmasında vazgeçmeyeceklerini" söylemesi ise; dünyada yaşanan felaketlerden ders alınmadığının bir göstergesidir...
***
Meksika’nın Büyük Okyanus kıyısında bulunan Acapulco şehrinin sahiline sürü halinde balıkların gelmesi şehir insanlarını sevindirse bile; bilimsel açıdan yer altında büyük bir sorunun varlığını işaret etmektedir.. Balıkların sürüler halinde kıyıya vurması ve Japonya depreminin ardından gelen tsunami dalgalarının yaratığı olumsuz koşulların oralara kadar ulaştığının bir ifadesi olarak algılamak gerekir..
Peşpeşe yaşanan felaketlerin bir nedeni olmalı.! Halkların psikolojik durumları ve ayaklanmalar da tesadüf değildir..
8.9 şiddetindeki depremin ve ardından yaşanan okyanusun şehirleri içine alması ve Nükleer Santrallerde ard arda patlamalar.. Evet, dünyanın sonumu geliyor? sorusunu sormak geliyor insanın aklına..
Belki; dünyanın sonu gelmeyebilir.. Ama; İnsanoğlunun sonu yavaş yavaş geliyor olma ihtimali çok güçlü..
Çünkü; para ve kar hırsı süzünden: delik deşik edilmeyen ne dağlar, ovalar ne de dereler, akar sular ve nede ormanlar kaldı..
Beraberinde kaynaklar tüketilirken insanı çölleştirdiler....
Dünyanın her yerinde huzursuzluk artarak devam ediyor.

Hadi kolay gelsin..!
Dünyanın aç gözlü yaratıkları..
Unutmayınız ki; doğa verdiğini geri alır..

fotoğraf;Gazetevatan
EvcioğluHaber-13.03.2011-Pazar

Hiç yorum yok: