7 Haziran 2011

Savcı; Evren'e Darbeyle "Anayasal Düzeni neden değiştirdin." dedi

Savcı; Evren'e Darbeyle "Anayasal Düzeni neden değiştirdin." dedi

EvcioğluHaber- 12 Eylül 1980 darbesiyle Anayasal Düzeni değiştirme suçunu soran Savcıya; Kenan Evren, İç Hizmet Kanunu Madde 35 deki fazifeye bağlı olarak yaptığını söylüyor..
kenan evren e saygı göstermeyen gençlik
Pekala, madde ne diyor..
"Madde 35 - Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilm
iş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır."
Bu maddeden "Anayasayı kökten değiştirmi" anlaşılıyor acaba.. Hemde darbe yaparak..

haber5.com'un haberinde; Merkez Orduevindeki general lojmanında Savcı Görüşen'e ifade verdiği bildirildi..

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ''12 Eylül darbesi'' ile ilgili soruşturma kapsamında ifadesi alınan dönemin genelkurmay başkanı Kenan Evren'in avukatı Ömer Nihat Özgün, Evren'e 2,5 saat süren sorguda 12 Eylül ve öncesine ilişkin 12 soru yöneltildiğini belirterek, ''Şimdi çarşamba günü aynı soruşturma kapsamında İstanbul GATA'da yatan Tahsin Şahinkaya'nın ifadesine başvurulacak. Onun ifadesi tamamlandıktan sonra önümüzde ikinci bir süreç başlayacak. Bu süreçte ilgili cumhuriyet başsavcılığı dava açılması veya açılmaması yönünde karar verecek'' dedi.

Özgün, ''Takdir edersiniz ki şu anki soruşturma anayasal düzeni değiştirmekle ilgili, 12 Eylül askeri müdahalesiyle ilgili. Süreci bekleyeceğiz'' diye konuştu. Kenan Evren'in moralinin nasıl olduğunun sorulması üzerine, ''Gayet iyiydi'' yanıtını verdi.

Sağlığı ve morali iyi olduğunu avukatı teyit ediyor.. İşlediği suça gelince
"Anayasal Düzeni Silah gücüyle ortadan kaldırmak" Anayasaya göre en ağır suçtur..
Bu suçun binde birini işleyenlere nasıl bir tutum sergileniyor.? Üstelik suçu sonuçlarıyla sabittir.. Bunu ülkemin insanlarının, sağcısıyla solcusuyla bu ülkede yaşayan herkesimden insan bilir ve belleklerinden silinmemiştir..
12 Eylüle giden yolda, Türkiye "sıkı yönetimle" yönetilmekte idi.. "Maraş Katliamı" "çorum Katliamı" ve hergün Yaşanan sokak olaylarının önüne geçilemiyor gibi görülüyor / gösteriliyordu...! Peki; 11 Eylül gecesi ülkenin her yerinde olaylar tüm hızıyla sürerken, bir kaç saat sonra 12 Eylül geceyi gösterirken "Ordu Yönetime El Koyunca" mantar bile patlatılmamış olması bu işte bir bit yeniği ve şaibenin olduğunu göstermiyormuydu..?
Üstelik İç Hizmet Kanunu 35. Madde şu şekilde iken?

"Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır " "Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumak" dediğinden acaba, Kenan paşa "Anayasayı değiştir" mi anladı ? Ne dersiniz..? Yanlış okuduğu kesin.. Ama; kendi eşitlik anlayışına gelince;"bir sağdan astık birde soldan" diyerek, ikisi de 19 yaşında gencecik iki kurban sunuyordu ilahlara..! Göz dağı veriyordu... O günkü müktedir şatafatıyla..!
17 yaşındaki çocuğun yaşını büyüterek idam sehpasına gönderip, astıran ve Ne yapalım asmayalımda besleyelim mi? diyerek... Son derece acımasız..
Türkiye'nin her yanını cezaevine çevirip, tüm cezaevleri işgencehanelere çevrilerek..

Evet, Türk toplumu darbeler den o kadar çektiki; umuyoruz bunlarla yüzleşip, aydınlığıa bir gün çıkacak..
Adalet ekmek kadar, su kadar ihtiyaç..
Bir gün mutlaka kim ne yaptıysa hesabını verecektir..
Bir bahar günü çiçekler içinde bir ülkede yaşamanın keyfine varacak ülkemin güzel insanları..
Darbeler nereden gelirse gelsin kabul görmeyecek bir toplumsal hafızaya da kavuşacak bir gün insanlık..

Darbeciler şunu bilmelilerki; yaptıklarının bir gün hesabı mutlaka sorulacak.. Hanği madde ile korunurlarsa korunsunlar..
Ama, mutlaka bir gün..
Toplum vicdanında da hak ettikleri yeri bulmuş olacaklar..



EvcioğluHaber-07.06.2011-Salı

Hiç yorum yok: