28 Haziran 2011

TRT 2'de "2 Temmuz Katliam" Proğramı; "Faili Meçhul"

TRT 2'de "2 Temmuz Katliam" Proğramı; "Faili Meçhul"


EvcioğluHaber- TRT 2'de 28.06.2011 saat; 21:30 civarında bir proğram yayınlanıyordu..

Madımak Yangını Sönmüyor
Madımak Yangını Sönmüyor







Proğramın
Adı "Faili Meçhul"

18 yıl önce Sivas'ta "Pir Sultan Abdal Şenlikleri"ne katılan 35 aydın, yazar, sanatçı ve içlerinde 12 ve 13 yaşındaki çocuklarında bulunduğu Madımak Oteli, çıldırmışca sağa sola saldıran onbinlerce kalabalık tarafından ateşe verilmesinin ardından o güzel insanlar yanarak hayatlarını kayıp ettiler..

Proğram Belgesel nitelikte daha önceden kurgulanmış ve seslendirilmeside ona göre yapılmıştı..
En dikkati çekenler ise; oteli ateşe verenlerin Avukatları, Nazlı Ilıcak ve bir de Rıza Zelyurt'du..

Zaten proğramın adı Faili Meçhul.. Söylermisiniz? Cuma günü, Namazdan çıkan insanlarla başlayan eylem ve akşama kadar devam edecek ve akşam saatlerinde onbinleri bulan kalabalığa hiç bir müdahalede bulunulmayacak; tersine kapana kıstırılmış insanlar günah keçisi ilan edilecek..

Ve devletin TVsi 18 yıl sonra bir proğram yapacak adını "Faili Meçhul" diyecek..

Pes doğrusu.!
Televizyon kameraları tarafından, sekiz saat boyunca deli danalar gibi, Kültür merkezine, oradan Vilayet ve oradan otele kadar her yeri yağmalayanları görüntülemesine rağmen, hala failleri belli değil ise; yine pes doğrusu.. Onlarca ele başları ele geçmiş olmasına rağmen yeterli sayılabilecek ve şehitlerin yakınlarını bir nebzede olsa rahatlatacak bir sonuç alınmamışken; katiller ortada gezmektedir..

***
Sivas davası Avukatları diye yazan alt yazıdan ve O sahısların konuşmalarından anlaşılıyordu ki; Hala tek suçlu Aziz Nesin.! Diyelimki öyle.. Bu çok ahlakende doğru olacağı kanısında değilim.. Acaba, Aziz Nesin gelmese idi, bu kalabalık gruh bu güzel insanları yakmayacakmıydı..? Yazık.! Yazık.! Allah insana Adalet ve Vijdan duygusu versin...

Peki; Maraş katliamında hamile kadınların karnı yarılarak çocuğu dahi parçaladılar.. Onları kim galyana getirdi.?
Peki; 3 Temmuz günü de Çorum katliamı; orada kim dine aykırı konuştu ki, bu katilleri kim galyana getirdi.?

Hayır, hayır; böyle insanlık olmaz..
Böyle yurtdaşlıkta olmaz..
Merhamet.!
Merhamet yoksa ne söyleseniz? Ne derseniz deyin bir anlam ifade etmiyor.!

Yok, olur diyorsanız? Söylermisiniz ?
O galyana gelenlere "Allah'u Taala" düşünecek beyinden yoksunmu bıraktı..? Her şeye galyana gelip her yeri yakıp yıkıyor ve insanlar öldürülüyor.. Çoğu yetkili kişilerce hoş görü ve tolöranslı davranılıyor.. "Ne yapalım halk galyana geldi" deniliyor..
Yazık bu ülkeye yazık.! Yazık olmuyor.!

Kendinden olmayan ve/ veya kendi gibi düşünmeyenlerin sebep olduğu böyle olaylar "NEFRET SUÇU " kapsamına alınmalı ve verilen cezaların en ağırı ile cezalandırılmalı.. Kesinlikle, Gerçek suçlular, bu suçla yargılanıp, cezasını sonuna kadar çekmeli??

Allah'u Taala yaratıp hoşgördüğü varlığı, kendilerini yönetecek yetiden mahrum katilleremi soracaktı ? Allahın yarattıklarının arasında en yüce varlık insan olduğuna göre, insana bu vahşeti uygulayan ve diri, dir yakarak öldürenler; her ne şekilde masum gösterilirse gösterilsin: Yüce divanda hesap görülürken sizlerin söylediği gibi olmayacak.. Ancak; sizi de çağıracaklardır..!

Proğramda Avukat olarak alt yazı geçilen insanların konuştukları ortaktı; "Ya , o eyleme katılan insanlar; öyle terörist filan değillerdi.! Zaten hepsi, namazdan çıkıp gelen insanlardı" gibi benzer ortak açıklama yapıyorlardı..

Rıza Zelyurt bey efendide; "Kesin dışarıdan karışma vardı" "Be olay olmadan önce, emniyet müdürüyle görüştüm olay çıkabilir dediği için gitmedim. Eğer gitmiş olsaydım, şimdi benimle röportaj yapamazdınız" diyordu.

Zaten orada haftalar önce bu olaylar planlanmış görülüyor.. Sonuç tam olarak böyle olmayacak olsa bile; çeşitli yayın organlarının ve bazı derneklerin yayınladıkları yazılar halkı kışkırtıcı metinler dağıttıkları ve bunları dağıtanlarda biliniyorken; "faili Meçhul" demek pek insaflı gelmiyor..

Rıza Zelyurt'un duyum alıp Sivas'a gitmemesi, Avukatların, "zaten müslüman adamlar terörist filan değiller" demesi.. Emniyet Müdürünün olayın çıkacağını biliyor olması?

Bu açıklamalardan anlaşılıyorki; Sivasta bu katliamın yaşanacağı günler önceden tüm yetkili olupta sorumlu tutulmayanların bildiği anlaşılmaktadır..


İlgili belgesel de ara, ara konuşan ses ise; tek sorumluyu ilan ediyordu.. Otele kadar girip benzin döküp yakanlar için; "onlar malum Aziz Nesini hedef almışlardı. ilk önce otelde diğer yazar aydınları tahliye etselerdi. sonuç böyle olmazdı" gibi sözler sarf ediyordu..
Korkunç bir söylem.. Diğerlerini tahliye ettikten sonra......!?!?
****
Zaten, 18 yıl sonra devletin TRT 2'sinde hala baştan beri söylediklerini tekrar eden (kullü inkar) belgeseli yaptıkları "Faili Meçhul" adlı proğramda failleri aklar nitelik taşımaktadır.. Bu durumda, olayın karmaşıklığının biraz daha karıştırıyor..

İnsanların yandığı yerde, yıllarca "Et Lokantası" olarak çalıştırılıp; oradan et yiyen insanların varlığı rahatsız etmiyorsa? Allah vicdan ve adalet duygusu versin!

İşin bir diğer tarafı ise; heran galyana gelmek için hazır bekleyen ve tarihmiz de bu halkın galyana gelerek çıkardığı olaylar (toplu linç;Kahraman Maraş, Çorum vb.) varken, hala bunlarla birlikte yanyana yaşıyor olmak ne kadar korkutucu acaba? Bu durum böyle iken; devletin yaşanan bu olaylara etkin müdahale edememiş olması da bir gerçektir..
Ama, artık toplum kendine gelmeli ve nerede bir haksızlık yaşanıyorsa, kendine yapılmış gibi karşı koymayı öğrenmelidir..
Yoksa:! Sıra bir günsize de gelebilir..

***
Madımakta yanarak YAŞAMINI YİTİREN, güzel insan Metin ALTIOK'un şiirinden iki dörtlükle tamamlamak istiyorum..

"Köpekler döneniyor çevremde,
Ve sığınağım benim
Dört yanı açık kameriye.
**
Sağır kulaklara sözüm yok,
Köre ne göstereyim.
Duymazlıktan görmezlikten gelenler,
Birde size soralım, ya ben nereye gideyim?
"

Metin ALTIOK
********


EvcioğluHaber-28.06.2011- Salı

Hiç yorum yok: