18 Temmuz 2011

İnternette sosyalleşirken gerçek hayatı unutmayın

İnternette sosyalleşirken gerçek hayatı unutmayın

EvcioğluHaber- Bir İngiliz uzman, İnternet’te arkadaşlığa yoğunlaşırken gerçek hayatın unutulmaması gerektiğini vurguladı.

NTV'de verilen haberde; Dr. Sigman’ın uyarıları İngiltere Biyoloji Enstitüsü’nün yayımladığı Biologist adlı tıp Dergisi’nin son sayısında yer aldı.

Yapılan çalışmaların, bilgisayar önünde oturarak sosyalleşmenin genlerin çalışma biçimini değiştirebileceğini, bağışıklık sisteminin tepkilerini etkileyebileceğini, hormon seviyelerini değiştirebileceğini, damar sisteminin fonksiyonlarını bozabileceğini ve kişinin ruh halini bozabileceğini gösterdiğini kaydeden Sigman, “Bütün bunlar da kişinin kanser, kalp krizi, beyin kanaması ve bunama gibi ciddi sağlık riskleriyle karşı karşıya kalmasına yol açabilir”dedi.

NTV

EvcioğluHaber-18.07.2011- Perşembe

1 yorum:

Deniz dedi ki...

Evet arkadaşlar çok doğru . Bilgisayar içinde kaybolmak bana gerçek hayattan daha gerçekçi geliyordu. Şimdi ise normal konuşma yetimi neredyse toparlamakta zorlanıyorum. Her şeyi yazarak anlatmak daha kolay geliyor. Ama, yaşamımı sürdürebilmem için çalışmam gerek. Çalışırken insanlara karşı kendimi ifade etmekte kesik, kopuk kelimelerle konuşuyorum ilişki kurmakta zorlanıyorum. O nedenle çocuklarınıza sahip çıkın hayatları sanal alemde kaybolmasın. Gerçek her zaman gerçektir. unutmasınlar.
Güzel günler dilerim
Deniz
Ankara