7 Temmuz 2011

Madımak Katliamını Anma Etkinliğine Soruşturma

Madımak Katliamını Anma Etkinliğine Soruşturma

EvcioğluHaber- 18 yıl önce Sivas'ta "Pir Sultan Abdal Şenlikleri"ne katılan 35 aydın, yazar, sanatçı ve içlerinde küçük yaşlarda çocuklarında bulunduğu Madımak Oteli, onbinlerce kalabalık tarafından ateşe verilmesinin ardından, otelde mahsur kalan insanlar yanarak hayatlarını kayıp ettiler..

18 yıl sonra yapılan anma etkinliğinde bu görüntüler yaşanmıştı..

Foto Galeri : Sivas'ta anmaya gazlı coplu müdahale

Sivas'ta yaşanan bu insanlık dışı vahşetin unutulmaması için her yıl yapılan ve Madımakın "Utanç Müzesi" olması için düzenlenen bu yıl ki anma atkinliğine; Sivas Valisi izin vermemiş ve polisin gaz, cop müdahale etmesiyle ortalık savaş alanına dönmüştü..
Bu müdahale yetmemiş olacakki; birde Etkinliği düzenleyenler hakkında soruşturma açılacakları belirtildi...

Hem Göz yaşartıcı gaz sıkılarak coplandılar.. Ve Ayrıca Anma etkinlğine soruşturma açacakları bildirildi..
Tertip komitesi üyeleri hakkında, 1.5 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 15 bin ile 30 bin liraya kadar ağır para cezası talep edileceği öğrenildi.

CNN'in haberine göre;Aleviler, ‘Utanç Müzesi’nde ısrarlı Alevi örgütleri ve katliamda yakınlarını kaybedenlerin ‘Utanç Müzesi’ olmasını istedikleri eski Madımak Oteli, kamulaştırıldıktan sonra ‘Bilim ve Kültür Merkezi’ olarak düzenlenmişti.
Valilik, ‘kamu binası’ olması hasebiyle bina önünde artık anma etkinliği yapılamayacağını açıklasa da katliamda yakınlarını kaybedenler, Utanç Müzesi olana dek anmaları bina önünde yapacaklarını açıkladı.

****
Sağır kulaklara sözüm yok,
Köre ne göstereyim.
Duymazlıktan görmezlikten gelenler,
Birde size soralım, ya ben nereye gideyim?
"

Metin ALTIOK
***


EvcioğluHaber-07.07.2011- Perşembe

Hiç yorum yok: