24 Temmuz 2011

Norveç'te yaşanan Faşist saldırı ve Düşündürdükleri


EvcioğluHaber- Dünya yeniden ırkçı ve faşist saldırılarla sarsılmaya başladı. Norveç'in Oslo şehrinde bulunan resmi bir binaya ve Utoya adasında yapılan iki ayrı faşist saldırıda 90'ın üzerinde insan yaşamını yitiriyor..


Foto; Milliyet

Dünya kapitalizmi ve bu ekonomik düzene bağlı olan diğer ülkeler, yine bir emperyalist ekonomik kriz kapıda.. Yine Sağcı katiller devrede..
Dünya gündemine düşerek, bomba etkisi yapıyor..
Haber kanalları; Aşırı sağcı katil Oslo'da katliam yaptı..! 90 kişi öldü......!
Buyrun cenaze namazına.. Kapitalizim gene can çekişiyor.. Bir şeyler yapılmalı..


Aşırı sağcı bir seri katil; (bunların örneğini dünyanın bütün ülkelerinde bulabilirsiniz) silahlı ve bombalı saldırı düzenliyor ve onlarca yaralı ve ölü bırakarak yoluna devam ediyor.!
Yani, bu olay engellenemiyor.

Peki!
Neden? tüm dünyada Irkçılık yasaklanmıyor?

Bu dünyayı yönetenlerin işine böyle geliyorda ondan..
Olayların arkasından, Emperyalist ülkelerin bir kınama ve destek açıklaması.. Yeterlidir..!
İşte bu durum bile, toplumu yönetme şeklidir..!
Peki; bu katil yanlız mı? Bu adam seri bir katil oluncaya kadar nerelerde eğitim aldı.? Bunları kim koruyup kolluyor.? Diğer ortakları kim-ler?
Bu ve benzer soruları yöneltebiliriz.. Ama, bu durum (faşizmi ve ırçılığı tüm dünyada yaşaklamadıkça) yarın herhanği bir ülkede, benzer katliamların (ki, geçmiştede yaşanmıştır) yenilenmeyeceği anlamına gelmez..

Evet, hala ;
Hitler'in kitabı malum insanların başucu kaynağı olmaya devam ediyorsa? Barışçı ve yüreğinde tüm insanlığa sevgi besleyen insanlar korkabilirler..! Korkma insani bir duygudur..

Ancak! Bu olay hiç kimseyi şok etmesin ki; çok ülkede bu seri katillerin yetiştirilmesi devam ediyor..
Tek çözüm; Barıştan ve özgürlüklerden yana ve faşizmi- ırkçılığı yasaklayan bir Anayasa yapılıp, buna rağmen yinede oluşacak faşist-ırkçı örgütlenmeleri özel takiple insanlık suçu sayılmadıkça bu katliamların önüne geçilemez..!


Bu katliam, dünyanın yaşanacak ülkeleri arasında 1.sırada yeralan Norveç'in Oslo kentinde yaşanıyor..

Peki, başka ülkelerde, demokrasinin henüz yerleşmekte zorlandığı, zaman zaman yaşanan toplu linç girişimleri olaylarını ve bu saldırılarıda (ne yapalım 'toplumsal refleks gösterilmektedir' diyen yöneticileri) düşününce, bu saldırıya benzer saldırıların yaşanma riski daha fazladır..
Yani, olaylar aslında geliyorum diye, diye geliyor.. Yetkili ve sorumlu olanların tutumları engllemek yerine teşvik edici durumdadır..
**
Evet, olayı kınamak yetmez.!
Bu olayın ülkelerinde yaşanmaması için yetkililerin etkili ve derhal önlem almalıdırlar..
Başta; yasal önlem olmak üzere.. Irkçılığın ve Faşist örgütlenmelerin, bunların mahallelerdeki uzantılarının dağıtılması gerek..

Amaçlanan plan devrede; Emperyalist ekonomik kriz henüz tam algılanamadan dünya gündemi değişiveriyor..
Bir çok masum insan ölmüş.. Boy boy sağa sola saçılmış insan cesetleri fotoğrafları yayınlanıyor..

Altın ve dolar, son tarihlerin tavanını yapmış iken, hemen dündemi şok edecek bir olay patlatılıyor..
Yüzlerce insan ölmüş, kimin nesine? Önemli olan kendi bu acımasız düzenlerinin devamı için her şeyi mübah saymaları...!
Ey dünyanın güzel insanları uyanın artık.! Bu katiller sadece bomba patlatıp, onlarca masum insanlarımı öldürmek için yetiştiriliyorlar..
Hayır, bu olaylar bir amaç değil sadece bir araç.. Bu katillerde bir araç.. Bunları tutan ellerin kim olduğu önemli.!!
Kim bunlar?

Kapitalislerin her zaman marifetleridir.. Ellerinde de hazır malzeme de vardır..
Önlemek yerine teşvik dahi edildiği kanısı var ki; engellenmek istense idi bu kadar bomba ve patlayıcıyı nasıl ve nereden buldu?


Norveç'te yaşanan iki ayrı saldırıda yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz..
Ama, ölen 100'e yakın insanı geri getirmeyecektir..


24.07.2011-Pazar- EvcioğluHaber

1 yorum:

Selami Sülük dedi ki...

Dünyanın her yerinde faşizm yeniden ayağa kalkmaya başladı. Sağcı ve ırkçı faşistler acımadan kendinden olmayanlara karşı katliamlar gerçekleştirmeye başladılar. Onlara göre saldırdığı insanın inancı yada hangi ırtan olduğu veya felsefesi ne olursa olsun önemli değil. Sadece kendilerine benzemiyor olması, onlrı öldürmesi için yeterlidir. Çünkü faşizm insanlığa düşmandır, çünkü faşistler kendinden olmayan herkese düşman olarak yetiştirilir. onlar sistemin kullandığı yedeklerdir. O nedenlede acıma duygularını yok ederlerki, kurban olarak seçtikleri masum ve savunmasız insanları gözünü kırpmadan vahşice katlederler.
Haberde,Aşırı sağcı katil Oslo'da katliam yaptı..! 90 kişi öldü......! deniyor. Gördünüzmü "öldürülenler sadece SAYIDAN İBERETLER." Ve çoktan unutuldular bile. İnsan belleği çabuk unutuyor işte. o nedenle yeniden yeniden tekrarlanıyor bu katliamlar. Katiller birileri tarafından korunup, kollanıyor. Yeteri kadar cezalarını çekseler bu vahşetler yaşanmaz. Ama, cezalandırılmamalarının nedeninin bir diğeride, toplumsal tepkinin yetersizliği. Ypanın yanına kalıp gidiyor işte.
Bundan sonrada "Aşırı sağcı seri katil şu kadar adam öldürdü" duyarız haberlerde? bizler toplumsal duyarlılıklarımızı kayıp ettiğimiz sürece.
Yapılacak tek şey; bu katliamı yapanları ve yaptıranları onların süç örgütlerini deşifre edip gün yüzüne çıkartamadığımız sürece! Bu da şimdilik mümkün görülmüyor.
Katliamlarda sayıdan ibaret, depremlerde sayıdan ibaretiz.30.000 kişi. ne olmuş 30.000 kişi ölmüş.? unutuldu gitti. Ne oldu peki ders çıkartıldımı? hayır
Toplumsal hafıza zayıf oldukça bu tür olayların başımıza gelmesi kaçınılmazdır.
hoşcakalın